Sergej Jakirović: Da Marko Pjaca nije imao problema s ozljedama igrao bi u Realu!

Subota, 24. veljače 2024. 20:54 Napisao/la  SC

Jako je dobro da smo pokazali takvu razinu protiv Betisa, to trebamo preslikati na prvenstvo, kaže trener Dinama

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Sergej Jakirović ovako je najavio utakmicu protiv Rijeke u nedjelju na Maksimiru (15):

– Igramo pravi derbi, Rijeka je prva na ljestvici, krenula je s pet pobjeda ovog proljeća, sjajno su startali, imaju odličnu atmosferu... I mi smo u dobrom stanju nakon pobjede protiv Betisa, u dobrom smo raspoloženju, nakon treninga ćemo vidjeti za koga ćemo se odlučiti. Vraćaju nam se neki igrači koji nisu prijavljeni za Europu, vidjet ćemo hoće li krenuti od početka. Nadam se da ćemo odigrati kao u zadnjim utakmicama osim, naravno, one protiv Varaždina. Morat ćemo imati dobru energiju, smanjiti prostore među našim linijama, pogotovo zato što je Rijeka jako opasna po osvojenoj lopti, a mi je kroz našu igru moramo staviti pod određeni pritisak kako bismo je mogli ugroziti. Manje-više isti igrači u jednoj sezoni četiri puta igraju jedni protiv drugih, znaju sve mane i vrline. U nedjelju može ulogu imati i dnevna forma i to kako si raspoložen kad se probudiš, detalji odlučuju, a u nekim trenucima treba imati i sportske sreće. Naravno, ne možete se oslanjati na sreću, ali je treba zaslužiti, kazao je Jakirović.

Rijeka igra najbolji nogomet ove godine:

– Možda će nas malo čekati, nekada juriti, možda u drugom poluvremenu s obzirom na našu potrošnju u četvrtak. Moramo imati plan B, jer oni imaju nekoliko sjajnih individualaca. Da Marko Pjaca nije imao problema s ozljedama, vjerojatno bi igrao u Realu. Tu su Marco Pašalić, Franjo Ivanović, Mirko Marić, Toni Fruk, svi su oni jako dobri igrači, da ih ne nabrajam sve. I to je već kontinuitet, nije slučajnost. Morat ćemo u defenzivnoj igri biti maksimalno koncentrirani kao što smo bili u četvrtak. Pokazali smo da i na toj razini možemo jako dobro parirati. To će možda biti ključ utakmice, smatra Jakirović.

Koliko bi pobjeda protiv Betisa mogla u psihološkom smislu značiti za rasplet HNL-a?

– Jako puno, spominjali smo već nekoliko puta. Vidim po dečkima, već su se u petak okrenuli ovome što nas čeka u nedjelju, nisu puno pričali o utakmici protiv Betisa. Možda je nekome ta pobjeda protiv Betisa iznenađenje, ali Dinamo je sve ove godine pokazao da može parirati na europskoj razini, bilo je sjajnih pobjeda kolega prije mene. Imaš određeno samopouzdanje i respekt u Europi. I taj se respekt vidi gdje god dođemo. Trebamo samo tako nastaviti. Jako je dobro da smo pokazali takvu razinu, to trebamo preslikati na prvenstvo. Uvjeren sam da ćemo biti na dobroj energetskoj razini, to je derbi, važna utakmica... Rijeka može malo i taktizirati, oni su vodeći, sve što su dosad napravili posljedica je i toga što nisu kalkulirali nego su igrali otvoreno, napadački. Morat ćemo biti na jako visokoj razini da bismo ih uspjeli pobijediti.

Željko Sopić rekao je da je vrlo teško očekivati poraz Rijeke?

– Svaki trener priprema svoju momčad da pobijedi. Kako bi drukčije trebao? Ljudi imaju visoko samopouzdanje, ali za to imaju pokriće. Ušli su u proljeće s pet pobjeda, na nama je sve napraviti da to smanjimo na najmanju mjeru. Vidjet ćemo kako će to na kraju izgledati.

Hoće li ključni dvoboj u nedjelju biti onaj između Marka Pjace i Stefana Ristovskog?

– Bit će to jedan od ključnih dvoboja, sigurno. Ali, imate i na drugoj strani Marca Pašalića koji može udarcem izvana riješiti utakmicu, dosta puta je pogodio i ove sezone, možda mu zadnje vrijeme ne ide, ali on je latentna opasnost. O Pjaci sam sve rekao, nisam jedini koji tako misli i sigurno će to biti jedan od ključnih dvoboja.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.