Sergej Jakirović: Napravit ćemo sve da odemo s prednošću na Rujevicu

Subota, 11. svibnja 2024. 22:30 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Dinamo je na kraju osvojio titulu prvaka puno lakše nego što se činilo prije tri kola, Rijeka trima uzastopnim porazima ispala iz utrke za naslov:

- Imam iskustva u HNL-u. Znao sam da je dugo prvenstvo i da trebam biti miran. Bilo je uspona i padova na tom putu, ali ishod je jedini bitan. Čestitke svima i mislim da je ovo jedan od najvažnijih trofeja u Dinamovoj povijesti! Bilo je emotivno s obzirom na to što se sve događalo, ali to je život. Nosim u sebi i sreću i tugu, mislim da bi mama bila ponosna. Moja je obitelj cijelo vrijeme bila uz mene. Što te ne ubije, to te ojača. Ja sam vjerovao svom stožeru i zato smo došli do naslova prvaka, kazao je Jakirović koji je suznih očiju slavio titulu prvaka.

Nije Jakiroviću bilo lako nositi se s pritiskom javnosti i medija, uoči utakmice protiv Osijeka osvanula je vijest da će biti smijenjen:

- Trudim se izolirati se, makar nije jednostavno, internet je vrag, svugdje prisutan, pisalo se svašta. Često znam reći, tko bi znao bolje od mene kakva je momčad koju svakodnevno treniram. Dobili smo Hajduk, dobili smo Rijeku, izbacili smo Betis, a stalno se gledalo negativno. Ostvarili smo prvi cilj i sada slijedi Rijeka, želimo osvojiti i Kup, naglasio je Jakirović.

- U prijelaznom roku pokušavali smo povećati kvalitetu, ali bilo je tu i financijskih problema, neki su igrači imali osobnih interesa pa su htjeli otići... No mi smo i doveli neke igrače. Hoxha je tu puno pomogao, također i senatori sa svojim iskustvom, a zatim i mladi igrači. Ademi se vratio, napravili smo sve da ga vratimo, on je iskazao veliku želju, ostavio je puno novaca u Kini, što mnogi ne znaju, pokazao je koliko voli Dinamo. Osijek je bio jako dobar danas, a mi nikako nismo našli dobar ritam u prvom poluvremenu. Srećom, Nevistić je u tim trenucima izvrsno branio. Mi ćemo ovo proslaviti, moramo odmoriti neke pojedince, ali imamo i neke igrače koji nisu igrali, napravit ćemo sve da odemo s prednošću na Rujevicu, zaključio je Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.