Said određuje sudbinu Carrilla, u slučaju poraza od Dinama Španjolac više neće biti trener Hajduka

Petak, 20. listopada 2017. 19:47 Napisao/la  I. J.

Neodlučan ishod bi produžio Španjolcu život na klupi do gostovanja u Koprivnici gdje ga čeka isti scenarij, poraz bi značio povratak u Kataloniju, svaki daljni rezultat bio bi "jackpot" 

Ahmed Said (Hajduk)
Ahmed Said (Hajduk)

Španjolski strateg na klupi Hajduka Joan Carrillo, u dosadašnjem tijeku svojeg mandata mnoge je stvari istrpio samo radi mira u svlačionici.

Trener bijelih koji se prema predstavnicima sedme sile gospodski ponaša, od kako je preuzeo momčad u finišu prvog dijela minulog prvenstva pokazao je da neće više tolerirati nikakve ispade igrača od koji su neki bogato (pret)plaćeni.

Tako je prije neki dan, a uoči subotnjeg najvećeg hrvatskog derbija sa Dinamom na Poljudu izbacio iz momčadi Saida, prebacio ga da trenira i igra za drugu momčad.

Zaslužio je hajdukov Ganac još prije da ga se „izbaci“ iz svlačionice zbog svojeg nesportskog ponašanja prema suigračima, sukob sa Ercegom oko izvođenja najstrože kazne u srazu sa Evertonom na uzvratnoj utakmici play – offa Europske lige, pokušaj fizičkog napada na vratara Stipicu nakon dvoboja sa Lokomotivom...

Da atmosfera u svlačionici nije idilična ili kako je u jednom razgovoru ponajbolji igrač Erceg rekao da nije bajna, javna je tajna. Podijeljenja je, na tri, četiri skupine igrača, vjerujem da pretpostavljate koje su to skupine, bolje rečeno klanovi.

Osim toga Carrillo, a posebice sportski direktor Branco neće odnosno ne žele priznati da moraju igrati igrači zbog pojedinih menadžera koji su ih doveli u klub, a ne zato što su to svojom igračkom kvalitetom zaslužili.

Mnogi se pitaju zbog čega puno više ne igra Zvonimir Kožulj koji zasigurno to zaslužuje svojom igračkom kvalitetom.

Mladi stoper Petar Bosančić najavljivan kao nova velika nada kluba, a često ga nema niti u zapisniku utakmice.

Vjerujemo da malo tko pamti da je u ljetnom prijelaznom roku doveden Njemac Andre Fomitschow kako bi pojačao konkurenciju za poziciju lijevog boka.

Više vremena je dosad proveo na klupi za pričuve ili na tribinama.

Subotnji derbi sa Dinamo određuje daljnu sudbinu Joana Carrilla.

Naime, u ovom trenutku modri imaju sedam bodova više od bijelih, Rijeka ima pak dva boda više od Hajduka.

Moguća pobjeda kluba sa Poljuda vratila bi momčad Carrilla u borbu za sam vrh tablice, poraz bi značio oproštaj od jednog pokušaja da Hajduk nakon 12 godina vrati titulu prvaka u Split.

Izbacivanjem Saida iz momčadi Carrillo je preuzeo (pre)veliki rizik na sebe jer, ukoliko bijeli izgube od modrih, Španjolac neće više biti trener Hajduka.

Neodlučan ishod bi mu produžio život na klupi do gostovanja u Koprivnici gdje ga čeka isti scenarij, poraz bio značio povratak u Kataloniju, svaki daljni rezultat bio bi "jackpot".

Nema nikakve dvojbe čin, udaljavanj Saida iz momčadi određuje sudbinu Joana Carrilla.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.