S. BELUPO - RIJEKA Matjaž Kek: Igramo na terenu na kojemu se svašta događalo

Petak, 22. rujna 2017. 19:47 Napisao/la  SC

Još će nam neko vrijeme trebati da bismo saznali realnu vrijednost igrača koje smo doveli, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek

Nogometaši Rijeke u subotu od 19 sati igraju protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

- Sljedeća je na redu je utakmica na Koprivnici, na terenu na kojemu se u mom mandatu svašta događalo, bilo je pobjeda i poraza. Belupo je  momčad koja ima rep i glavu, imaju izuzetno motiviranog trenera. Oni su momčad protiv koje se može igrati, ali  njihov organizirani blok treba probiti tako da njima ne otvoriš prostor. Nadam se da će teren biti pogodan za igru, oni i mi želimo se nadigravati. U zadnjim utakmicama vremenski uvjeti nisu bili baš najpogodniji. Ja znam da će oni učiniti sve da i svojoj momčadi omoguće da igra. Sada vladaju takve vremenske neprilike da se tome može samo sustavno stati na kraj tako da se naprave adekvatni tereni s adekvatnim drenažama, ali to više nije moj problem. Ja sam sretan da treniramo u idealnim uvjetima.  Jasno da je nam je nogama  još ostala utakmica u Vrbovcu, gdje je teren bio težak i za hodanje. Još jednom  hvala domaćinu na gostoprimstvu,  na velikom trudu koji su uložili da bi se osposobilo igralište. Što se tiče ozlijeđenih igrača, otpali su Punčec, Gorgon i Bradarić, a za ostale ćamo vidjeti. Utakmica u Vrbovcu ostavila je posljedice, kaže trener Matjaž Kek, koji je prepričao zdravstveni karton:

- Bradarić je u fazi rehabilitacije, vidjet ću isplati li se riskirati. Gorgon ima problema s koljenom, polako se vraća, počeo je trčati. Koljeno je već prije bilo ozlijeđeno pa moramo biti oprezniji. Ne treba mu operacija, oporavak će trajati još par tjedana. Vidjet ćemo poslije teninga što se tiče sastava, tražimo rješenja u veznoj liniji, imamo nekoliko mogućnosti, a nakon utakmice u Vrbovcu nude se nova  rješenja, govori Kek.

A jedno od mogućih rješenja nakon utakmice u Vrbovcu je Zuta na mjestu stopera:

- O tome smo već pričali pred godinu dana, Zuta je igrao stopera u Švedskoj. Dobro je da smo probali još jednu varijantu, dobili smo informaciju više. Leon je kao i svi ostali odigrao solidno u Vrbovcu. Sada sam malo mirniji nakon što je na duže vrijeme otpao Punčec, a Čeliković je bio s reprezentacijom i nije s nama trenirao. Dobro je ispalo iako se vidi da mu fali prakse, naglašav Kek.

Trener Slavena Belupa Željko Kopić uvijek emitira naglašene motive pred utakmice protiv Rijeke:

- Ja se prije svega želim fokusirati na momčad koju vodim. Rekao sam da je Belupo dobro vođena momčad, doveli su iskusnije igrače kao što su Pejić i Trebotić. To je momčad koja sa svojim sustavom 3-4-3 zna biti izuzetno nezgodna. Nova utakmica je novi izazov, u zgusnutom ritmu moramo razmišljati o sebi i regeneraciji. Veseli me da je rotacija od sedam, osam igrača donijela nove informacije. Stojim iza toga što sam već rekao. Kada igrač dođe na kraju prijelaznog roka, kada dođe nespreman, kada igrač koji dođe nije spreman igrati prema principima u igri koje želiš, onda je adaptacija brža ili sporija, ali sigurno ne ide za dan, dva. Još će nam neko vrijeme trebati da bismo saznali realnu vrijednost igrača koje smo doveli. Ne poznajem ni jednu momčad u Hrvatskoj kojoj ne bi bio drago pobijediti Rijeku. Što se tiče Belupa, rekao  sam već da su momčad koja ima glavu i rep i da igraju u sustavu koji zahtjeva dobru pripremu s naše strane. Kako se oni pripremaju za nas, to je njihova stvar. Naše je da moramo adekvatno odgovoriti, moramo razmišljati o našoj igri. Kada bismo u ovom trenutku, usred stalnih promjena u kadru, više razmišljali o protivniku nego o nama, mislim da bi to bilo pogrešno, zaključuje Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.