Roman Bezjak: I da imamo pet bodova više od Dinama, ništa ne bi bilo rješeno

Utorak, 15. prosinca 2015. 14:53 Napisao  Patrik Mršnik

Muči nas realizacija u zadnjim tjednima, ali ne sumnjam u to da ćemo opet biti pravi, kaže Roman Bezjak

Nogometaši Rijeke svoju će ovojesensku prvenstvenu priču zaključiti ogledom protiv Zagreba u Kranjčevićevoj ovoga petka. Spustit će se zavjesa na još jednu uspješnu dionicu u eri trenera Matjaža Keka koju bi Rijeka još uvijek mogla okončati na s titulom jesenskog prvaka.

Istina je da Dinamo mora izgubiti kod kuće od Intera, kao i da Rijeka mora dobiti Zagreb, no prilika postoji. Riječani polagano skupljaju bodove, u posljednje vrijeme nešto sporije no u ranojesenskim mjesecima. Da je tome tako sugeriraju dva remija (Inter, Slaven Belupo), a ista se priča već dogodila i ovoga ljeta.

- Istina je da smo malo zaspali što se rezultata tiče u posljednje vrijeme. Ipak, utakmice protiv Intera i Slaven Belupa nisu toliko bezazlene, to su protivnici koji znaju igrati nogomet, što su protiv nas i pokazali. Muči nas realizacija u zadnjim tjednima, ali ne sumnjam u to da ćemo opet biti pravi, kaže Roman Bezjak, 26-godišnji riječki napadač sa slovenskom putovnicom.

Bezjak je ove sezone devet puta tresao protivničke mreže u prvenstvu, dodao je i još dva pogotka u kupu. Napadačka je oštrica kako je rekao, malo otupjela pa će je protiv Zagreba za kraj godine trebati dodatno naoštriti.

- Trebali bismo tu utakmicu pobjediti, ali ne samo zato što je to posljednja utakmica u ovoj godini nego i iz razloga što u svakom ogledu idemo na pobjedu. Blizu smo vrhu, a to je najbitnije. Ne bih se složio s time da smo već ispustili svoje prilike za naslov prvaka. Ne bismo mogli slaviti ni da na kraju prvog dijela sezone imamo pet bodova prednosti nad Dinamom. Igrat će se nogomet i na proljeće kada ćemo opet u lov za prvim mjestom, ako ga već ne stignemo ovog vikenda, kaže Bezjak.

Momak rodom iz Slovenj Gradeca tri je sezone prije prošloljetnog dolaska u Rijeku branio boje bugarskog Ludogoreca, a prije bugarske dionice njegove karijere zabijao je za slovensko Celje. Za slovensku reprezentaciju debitirao je u ljeto 2013. godine, a zanimljivost je da je Bezjak bio strijelac pogotka za pobjedu Ludogorca protiv Dinama na Maksimiru (2:1) u 72. minuti u posljednjem kolu grupne faze Europske lige. Ove sezone na Maksimiru je bilo 0:0 u duelu s Rijekom. Prije razmišljanja o Dinamu treba proći Zagreb.

- Imamo neke probleme s kartoniranim igračima, ali odigrat ćemo na maksimumu svojih mogućnosti kao i uvijek do sada. Nećemo računati na igrače kojih nema, odigrat ćemo s raspoloživim snagama i željeti pobjedu baš kao da igramo kompletni, kazao je Bezjak.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.