Robert Rubčić, trener Istre 1961: Neću odustati od otvorenije igre na Rujevici!

Petak, 27. studenog 2015. 09:45 Napisao  I. V.

 Nama je svaka utakmica bitna zbog bodova, manje je bitno što prvi put dolazim igrati protiv svojih za bodove, kaže bivši igrač, trener i direktor Rijeke

Robert Rubčić praktično je cijeli igrački vijek proveo na Kantridi, gdje je kasnije radio kao direktor i trener. Kao trener Istre 1961 u subotu dolazi na Rujevicu:

- Nisam još bio na Rujevici. Prvi put vidjet ću kako izgleda u subotu. Nadam se da će mi ostati u sjećanju po dobrom, ha, ha,.., kaže Rubčić.

Kakav je osjećaj, uvjetno rečeno, igrati protiv svojih?

- Jednom sam vodio Crikvenicu u Kupu protiv Rijeke, trener je bio Elvis Scoria. Osjećaj je normalan, ništa posebno u odnosu na ostale utakmice. Nama je svaka utakmica bitna zbog bodova, manje je bitno što prvi put dolazim igrati protiv svojih za bodove. Činjenica je da dolazimo igrati proitiv najbolje momčadi u ligi, koja želi zaržati prvo mjesto, a nama je svaki bod dragocjen. Znamo da će se Rijeka morati vaditi nakon što je ostala bez dva boda u Osijeku, utakmica će biti teška... Normalno da sam malo nervozan, znam protiv koga igramo.

Protiv Rijeke vodite šestu utakmicu kao trener, do sada ste ostvarili jednu pobjedu, po dva poraza i remija?

- Normalno da nisam zadovoljan, moglo je puno bolje. S obzirom na okolnosti u klubu imamo dosta problema, momčad je nova, uvjeti rada nisu idealni, puno je ozlijeđenih igrača pa stalno mijenjam. Promijenio sam način igre, pokušavamo igrati otvorenije, za publiku... Istra je naviknula ljude da igra zatvorenije, što je normalno s obzirom da se klub pretežito borio za ostanak. Nije lako promijeniti takvu sliku, tražimo igrače za drugačiji način igre.

Krajnje pojednostavljeno, Rijeka igra fizički vrlo moćan nogomet. Može li Istra parirati?

- Jasno da je Rijeka favorit. S druge strane, protiv Dinama i Splita pokazali smo da možemo parirati najboljim momčadima. Neću odustati od onoga što se traži od mene, Istra će se na Rujevici pokušati suprotstaviti otvorenijom igrom, dolazimo se nadigravati. Igrat ćemo s dvojicom, a čak razmišljam igrati s trojicom napadača. Znam da možemo imati problema u zadnjoj liniji, vidjet ćemo. Ako su toliko bolji da nas stisnu, morat ćemo se braniti. Ali pokušat ćemo igrati otvorenije.

Privremeno ste rješenje na klupi, postoji li mogućost da ostanete trener u nastavku sezone?

- U klub sam došao kao sportski direktor. Postao sam trener iako sam rekao vlasniku da bih želio ostati direktor. Vidjet ćemo na kraju polusezone. Nije dobro kada te javnost prihvati kao privremeno rješenje. Veliki mi je problem što su me i igrači prihvatili kao privremeno rješenje.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.