Rijeka u Parku mladeži, nogometaši Splita u nedjeljnoj utakmici traže izlaz iz krize

Petak, 20. veljače 2015. 09:55 Napisao/la  SC

Nije se lako vaditi na Rijeci, ali možda je baš jedan takav protivnik idealna da pokažemo što možemo i da se konačno psihološki izdignemo iz ove krize, kaže Antonio Mršić

Nogometaši Splita nisu ostvarili pobjedu u nastavku sezone. Otkada je Zoran Vulić ponovo sjeo na klupu, neodlučeni rezultat protiv Istre 1961 (2:2) i težak poraz u Osijeku (0:4) poremetili su dobru atmosferu u jednoj od najboljih hrvatskih momčadi u ligi.  U nedjelju (17) Split u Parku mladeži dočekuje Rijeku, što je utakmica posebnog naboja:

- Već dugo smo bez pobjede, nije se lako vaditi na Rijeci, ali možda je baš jedan takav protivnik idealna da pokažemo što možemo i da se konačno psihološki izdignemo iz ove krize. Sportaši smo i znamo da za sve postoji izlaz, svemu dođe kraj, tako će doći kraj i ovim lošim rezultatima. Rijeka je težak protivnik, ali samo pobjedama protiv takvih momčadi se možemo vratiti na pravi kolosijek, kaže Antonio Mršić, koji izvlačio pouke iz poraza Hajduka na Kantridi protekle srijede:

Team-buliding pred Rijeku
Momčad Splita u četvrtak se okupila u konobi Varoš na svojevrsnom team-buildingu nakon niza negativnih rezultata. Utakmica protiv Rijeke po mnogo čemu je prijelomnica.

- Nije lako igrati protiv Rijeke, pogotovo nakon što brzo primiš gol, mi smo to najbolje osjetili na svojoj koži u Parku mladeži. Rijeka je jaka u transformaciji, naprijed imaju brze igrače, odlične bekove Leovca i Tomečaka, koji se redovito priključuju napadu i znamo da ih nije lako zaustaviti. Ne smijemo srljati, naša igra treba biti čvrsta, oprezna, a prije svega trebamo zatvoriti prilaze svome golu kako nam se ne bi događali glupi golovi kao u Osijeku gdje smo mi igrali, a oni zabijali, govori Mršić.

Momčad Splita u prvenstvu ne igra ni približno očekivanjima:

- Mi smo naglasili da je naš cilj finale Kupa što bi bio povijesni uspjeh kluba. Europa se možda sada čini i bliža preko Kupa, ali ne predajemo se ni u prvenstvu. Ne bi bilo sportski da tako razmišljamo, zaključuje Mršić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.