RIJEKA - SPLIT (19) Splićani neće na Rujevicu istrčati samo da bi odigrali utakmicu

Nedjelja, 08. studenog 2015. 11:49 Napisao/la  Ivan Jelić

 Recept se zna: odigrati kao protiv Dinama, napraviti što više "malih" prekršaja negdje oko centra i na taj način pokušati razbiti njihov ritam igre, najavljuje Ivan Pešić derbi na Rujevici


Nogometaši Splita na Rujevicu dolaze ohrabreni pobjedom protiv Dinama, gotovo nitko ne pomišlja na poraz bez obzira što su Riječani minule nedjelje deklasirali Hajduk na Poljudu.

- Protiv Dinama smo potvrdili da se možemo ravnopravno boriti sa svim klubovima u ligi, pa tako i onima najjačima. Mislim da naši rezultati nisu plod slučajnosti, već dokaz kvalitete koju ima cijela momčad. Dio zasluge za to pripada bivšem treneru Zoranu Vuliću, ali i njegovom nasljedniku Goranu Sablić. Izrasli smo u stabilnu, kvalitetnu momčad, što potvrđujemo iz utakmice u utakmicu, kaže Ivan Pešić, koji je ovog ljeta stigao u Park mladeži iz Zadra, a inače je kratko vrijeme branio boje Hajduka.

Vidjeli ste kako je Rijeka na Poljudu deklasirala Hajduka?

- Gledao sam utakmicu na televiziji. Riječani su još jednom potvrdili da su najopasniji iz kontre i polukontre. Hajduka su pretrčali, pregazili... Imaju sjajne, kvalitetne igrače, trener Kek radi odličan posao. Rijetko bi koji trener na klupi ostavio Anasa Sharbinija, kapetana momčadi i strijelca pobjedonosnog zgoditka u srazu sa Dinamo. To je samo dokaz koliko jak i kvalitetan igrački kadar kojim Kek raspolaže.

Ivan Pešić

Riječani su favoriti?

- Jedino je sigurno da nećemo na Rujevicu istrčati samo da bismo odigrali utakmicu. Domaćini će se itekako dobro morati pomučiti da nas pobjede. Uostalom, Split je minulih sezona znao osvajati sva tri boda na gostovanjima u Rijecu. Zašto to ne bismo ponovili u nedjelju. Sve osim poraza za nas bi bio uspjeh. Vjerujem da možemo ostvariti rezultat sa kojim ćemo se zadovoljni kući. Do uspjeha možemo samo maksimalnim angažmanom svakog igrača kojemu trener Sablić ukaže povjerenje. Recept se zna: odigrati kao protiv Dinama, napraviti što više "malih" prekršaja negdje oko centra i na taj način pokušati razbiti njihov ritam igre. Mi smo četiri utakmice za redom neporaženi, od 12 mogućih osvojili smo 10 bodova. Šteta bi bilo prekinuti uspješnu nisku rezultata, zaključio je Pešić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.