RIJEKA - SLAVEN BELUPO Nešto se na Rujevici mora promijeniti u idućim trima utakmicama da bi Rijeka opet izgledala moćno

Nedjelja, 30. rujna 2018. 11:36 Napisao/la  Igor Vranić

Nakon što je završio  mini-ciklus utakmica protiv vodećih momčadi, možda je dugoročno najbolje zbog atmosfere vratiti se na Kantridu

RIJEKA - SLAVEN BELUPO Nešto se na Rujevici mora promijeniti u idućim trima utakmicama da bi Rijeka opet izgledala moćno
Foto: Lario Tus

 

Nogometaši Rijeke danas ulaze u seriju od tri utakmica tijekom kojih kvaliteta ne može biti isprika za eventualni posrtaj.

Završio je mini-ciklus utakmica protiv vodećih momčadi, serija od tri utakmica (Dinamo 1:1, Osijek 1:1, Lokomotiva 0:2) pokazala je riječke limite u svim linijama momčadi.

Posebice u središnjem dijelu momčadi u igri na postavljene obrane.

Ni u jednoj utakmici protiv vodećih momčadi lige Rijeka nije nadigrala protivnike bez obzira što su rezultat utakmice protiv Lokomotive odredili suci.

Objektivno, Dinamo je individualno osjetno kvalitetniji od Rijeke dok su Osijek i Lokomotiva trenutačno bolje izbalansirane momčadi od Rijeke.

Prvo je problem klupske logistike, drugo je problem struke.

Sada na red dolazi mini-serija utakmica (S. Belupo, Gorica, Inter) u kojoj ni suđenje ne može biti isprika za negativni rezultat.

Razlika u individualnoj kvaliteti je prevelika da bi se alibi za eventualni neuspjeh u bilo kojoj od tri sljedeće utakmice mogao tražiti u remetilačkim faktorima izvan svlačionice.

Rijeka nakon današnje utakmice protiv S. Belupa dvije utakmice zaredom u gostima igra protiv Gorice i Intera.

Nakon toga slijedi gostovanje protiv Hajduka na Poljudu koji se mentalno preobrazio otkada je trener postao Zoran Vulić.

Hajduk nije ništa kvalitetnijni nego što je bio u mandatu Željka Kopića, ali promjenom trenera momčad počela izgledati toliko goropadno da i moćni Dinamo izgleda nemoćno kao Hajduk.

Nešto se na Rujevici mora promijeniti u idućim trima utakmicama da bi Rijeka na Poljudu u 12. kolu opet izgledala moćno.

Možda je zbog atmosfere dugoročno najbolje napustiti Rujevicu i vratiti se na Kantridu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.