RIJEKA - S. BELUPO Oproštaj od navijača u utakmici protiv jednog od najvećih riječkih dužnika

Nedjelja, 13. prosinca 2015. 12:51 Napisao/la  SC

Rujevica (17): Rijeka - Slaven Belupo. Slaven Belupo jedina je momčadu u HNL-u koja nije izgubila u zadnjih pet utakmica protiv Rijeke


Nogometaši Rijeke u današnjoj (17) utakmici protiv Slaven Belupa opraštajus eod svojih navijača u ovoj kalendarskoj godini. Na kraju jedne od najuspješnijih polusezona u HNL-u, u svlačionici Rijeke frcaju motivi. Barem bi trebali frcati s obzirom na poziciju i protivnika!

U zadnja dva kola Rijeka (39) ulazi bodovno izjednačena s Dinamom, a današnji protivnik jedan je od većih riječkih dužnika. Slaven Belupo jedina je momčadu u HNL-u koja nije izgubila u zadnjih pet utakmica protiv Rijeke. Nije ni pobijedila, ali igrači Rijeke danas imaju priliku u zadnjoj utakmici na Rujevici otkloniti zadnju sumnju u vlastite sposobnosti. Slaven Belupo danas jednostavno mora pasti da bi utakmica u zadnjem kolu protiv Zagreba dobila pravi smisao.

Podatak da je Slaven Belupo zadnji put pobijedio Rijeku u Koprivnici (1:0) 4. studenog 2011. godine, te da je posljednji put na gostovanju u Rijeci pobijedio 31. listopada 2009. godine, upućuje da Rijeka slovi apsolutnim favoritom. A podatak da Rijeka ove seone nije izgubila utakmicu ukazuje kakve su šanse Slavena Belupa.

Trener Matjaž Kek izvodi na rujevički travnjak napadačku formaciju s Balajem, Bezjakom i Tomasovom u vrhu napada, te Moisesom iza prvog napadača. Rijeka uspjehe gradi na moćnom nogometu, koji je izgubio dimenziju više nakon stanke zbog reprezentativnih obveza. Unatoč tome, momčadi poput Slavena Belupa teško mogu izdržati pritisak ako igrači Rijeke budu u optimalnom stanju.

Ako Rijeka ne postigne pogodak u prvih dvadesetak minuta, gledatelje očekuje uobičajeno tvrda utakmica. Igrače Rijeke pak očekuje uobičajeno poticajna atmosfera kojoj umnogome zahvaljuju što su kraj polusezone dočekali na vrhu ljestvice uz bok Dinamu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.