RIJEKA PRVAK Joško Jeličić: Sve se mijenja, Kek ostaje! Tako će vjerojatno biti i sljedeće sezone!

Utorak, 23. svibnja 2017. 00:15 Napisao/la  SC

Kek je ostaoe bez sedam, osam igrača i uspio je stvoriti šampionsku momčad. Izgradio je sustav koji je sjajno uklopio, zamaskirao je nedostatke igrača, kaže televizijski komentator


Joško Jeličić ovako je na HTV-u prokomentirao uspjeh Rijeke:

- Cijeli projekt Rijeke od početka je postavljen na pravim temeljima. Sve se zna, hijerarhija je jasno postavljena, sportski dio priče prepušten je treneru i sportskom direktoru, navijači su bili uz klub od početka i to je rezultiralo naslovom. Svi koji prate nogomet i našu ligu znaju kakav je Matjaž Kek. Ima zaraznu radnu etiku, zarazio je s time sve u klubu. Uspio se prilagoditi uz sve odlaske i dolaske igrača. Ostao je bez sedam, osam igrača i uspio je stvoriti šampionsku momčad. Izgradio je sustav koji je sjajno uklopio, zamaskirao je nedostatke igrača. Naučio je lekciju iz prošle sezone kad je praktički pao bez ispaljenog metka. Sve se mijenja, Kek ostaje. Tako će vjerojatno biti i sljedeće sezone, ali on će ostati u Rijeci, ima sustav i ne sumnjam da će Rijeka nastaviti u tom ritmu. Puno faktora utječe na to hoće li u Ligu prvaka ili Europsku ligu. Ali ima sustav, hijerarhiju, sportski dio i navijače. Ostalima nešto nedostaje, kaže Jeličić.

Televizijski komentator smatra da je Rijeka dobrodošlo osvježenje u HNL-u.
 
 - Ovo je odlično za sve koji vole sport. Da sve bude transparentno i pošteno i da se sve odlučuje na terenu. Zato mi je drago što je Rijeka prvak, zaslužila je to na travnjaku i izvan njega. Dinamo nije zaslužio naslov. Ako je Rijeka dobro nadomjestila sedam, osam igrača, Dinamo nije. U Maksimiru su se orijentirali na individualne igrače, nisu nadomjestili Pjacu i Roga, otišao je Zoran Mamić, došao jedan pa drugi trener i imamo ovo što imamo. Dinamo se mora 'resetirati' jer ima jako puno problema. Vjerujem da Dinamo ima šanse u zadnjem kolu, igrači Rijeke će sigurno biti ispražnjeni nakon ovoga, zaključio je  Jeličić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.