RIJEKA - OSIJEK Zoran Zekić: Najgore mi je kada naše navijače pozdravimo nakon poraza

Subota, 21. listopada 2017. 16:45 Napisao/la  SC

Rijeka je i dalje najkompaktnija u ligi, unatoč odlascima nekih igrača opet imaju vrlo kvalitetnu momčad jer su doveli prava pojačanja, kaže trener Osijeka

Zoran Zekić
Zoran Zekić


Rijeka i Osijek u nedjelju (19) igraju utakmicu uoči koje gosti znaju što ih čeka, Rijeka se iz Beča vratila s tri boda i dokazala da je bolja od momčadi koja je eliminirala Osijek u pretkolu Europske lige:

- Prvo bih želio čestitati Riječanima na odličnoj igri u Beču i zasluženoj pobjedi nad Austrijom. I u najavi te utakmice sam govorio da je Rijeka bolja momčad i to se potvrdilo. Prema tomu, jasno je da nas na Rujevici očekuje vrlo zahtjevna zadaća koju čekamo vrlo motivirani. Rujevica je do sada bila vrlo neugodna za nas i nadam se da u tom smislu možemo nešto promijeniti. Toliko puta smo već igrali protiv Rijeke, znamo njezine kvalitete i jednostavno se moramo naučiti nositi sa time. Mislim da u ovoj utakmici moramo biti puno kompaktniji i čvršći nego u prijašnjim ogledima s Rijekom s kojima nikako nisam mogao biti zadovoljan. Znači da ćemo morati reagirati brže, hrabrije prilikom posjeda lopte i više se kretati, tražeći svoje šanse. Bez toga teško možemo računati na uspjeh, posebice jer je teren tamo puno brži od ovoga na kojemu mi treniramo. To je Rijekina prednost u odnosu na sve ostale momčadi u HNL-u. Meni je osobno motiv uvijek isti i ne radim razliku između suparnika. Bodovi jednako vrijede i protiv Rudeša, Cibalije, Istre ili Rijeke, prema tome tako i dočekujem ovaj derbi, nadajući se da će on to zaista i biti. Sigurno je da će atmosfera na tribinama biti 'nabrijana', očekujem pune tribine i nadam se da to moje igrače neće sputavati, nego dodatno motivirati. Rijeka se pobjedom u Beču napunila samopouzdanjem i znam da će i protiv nas biti na 100 posto, međutim, to očekujem i od svoje momčadi, kazao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Zekić bi na Rujevici htio promijeniti jednu naviku:
 
- Najgore mi je kada naše navijače dolazimo pozdraviti nakon nekog poraza, a prevalili su tolike kilometre da bi nas došli bodriti. To mi je tako ružan osjećaj i nadam se da ga u nedjelju navečer neću imati. Želim da napokon budemo pravi na Rujevici bez obzira na krajnji ishod susreta. Kada smo na takvoj razini, onda smo protiv svih dobri i svima smo opasni. Gledajući Rijeku vidimo da su, recimo, i protiv Rudeša i sada s Austrijom praktički iskoristili svaku svoju šansu. E sada, zašto je to tako, sigurno ne može biti slučajno. Oni su meni i dalje najkompaktniji u ligi, unatoč odlascima nekih igrača opet imaju vrlo kvalitetnu momčad jer su doveli prava pojačanja. Ne sumnjam da će utakmica u nedjelju biti vrlo zanimljiva, zaključio je Zekić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.