OSIJEK - RIJEKA (15) Rijeka je favorit za titulu prvaka uz ovakav Dinamo

Petak, 17. veljače 2017. 16:20 Napisao/la  SC

Ako momčad Rijeke bude u optimalnom psihotjelesnom stanju, Osijek nema velike šanse prekinuti riječki niz nepobjedivosti

Nogometaši Rijeke danas od 15 sati počinju pohod na titulu prvaka, utakmica protiv osnaženog i motiviranog Osijeka pravi je test trenutačnih mogućnosti.

Osijek je tijekom zimskih priprema ostvario zavidne rezultate u prijateljskim utakmicama, ali prvenstvo je druga priča.

- Osijek je dosta goropadan. Napravili su veliki iskorak, a  pozitivnim rezultatima iz priprema dobili su na samopouzdanju, imaju pozitivnu atmosferu, pokazali su moć, stručno su  dobro vođeni, imaju dobre igrače, ali na nama je da se pripremimo za njihovu kvalitetu.  Čeka nas kvaliteta sa druge strane i otvoren gard s obje strane. Osijek je uz nas Dinamo i Hajduk konkurent za vrh, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Priznanje za dobar rad u Osijeku dobio je trener Zoran Zekić pozivom da preuzme turski Karabukspor nakon odlaska Igora Tudora.

- Ne opeterećujem se time što se događa oko nas. Pred nama je proljeće sa puno kvalitetnih utakmica, nadam se da će nam tereni svima omogućiti dobru igru što je dobro za reklamu hrvatskog nogometa. Mi želimo biti kvalitetni i dobro igrati, ali na silu ne ide ništa. Ako uložimo sve, možemo se nečemu nadati, a Rijeka će protiv svakoga ići na pozitivan rezultat, poručio je slovenski strateg.

O Osijeku se proteklih tjedana na Rujevici više pričalo nego  Dinamu, što je dodatno mobiliziralo svlačionicu. Kek je tijekom priprema birao slabije protivnike, treneru Rijeke očito je bilo važno zadržati niz nepobjedivosti.

Slaba igra protiv Domžala u zadnjoj pripremnoj utakmici dogodila se u idealnom trenutku.

Tjedan dana pred utakmicu protiv Osijeka igrači Rijeka uvidjeli su kako utakmica u Gradskom vrtu može izgledati ako ne budu intezivno proživljavali svaki duel.

Objektivno, ako momčad Rijeke bude u optimalnom psihotjelesnom stanju, Osijek nema velike šanse prekinuti riječki niz nepobjedivosti.

U prvoj utakmici Dinamo je pokazao da je Rijeka glavni favorit za osvajanje titule prvaka ako momčad Matjaža Keka održi razinu igre iz prvog dijela sezone. 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.