RIJEKA - OSIJEK (15) Derbi sa zadrškom, sudbinu svih momčadi na Rujevici određuje Rijeka

Nedjelja, 16. listopada 2016. 10:17 Napisao  I. V.

Rijeka je postala toliko moćna da se u domaćim utakmicama više ne treba baviti protivnicima

Rijeka i Osijek od 15 sati na Rujevici izravno određuju poredak na vrhu ljestvice.

Rijeka je izraziti favorit u derbiju 12. kola, momčad Matjaža Keka ove sezone nije izgubila ni jedan bod na Rujevici. Poraz je ove sezone nepoznanica, a samo jedan poraz tijekom cijele prošle sezone zalog je stabilnosti kojom se ne može pohvaliti ni Dinamo, koji je u istom razdoblju pet puta poražen.  

U konačnici, zadnji domaći poraz Rijeka je doživjela prije dvije sezone, Dinamo je pobijedio (2:1) Rijeku  u 9. kolu sezone 2014/15! Zadnji poraz Rijeka je doživjela na Kantridi, na Rujevici ni jedan gost nije slavio pobjedu!

 Forma najboljih igrača Rijeke sugerira da Osijek danas ima samo teoretske šanse pobijediti. U praksi šanse Osijeka zanemarivo su male ako momčad Rijeke bude u optimalnom stanju, jedina nepoznanica može biti reakcija  riječkih reprezentativaca (Vešović, Mitrović, Ristovski, Zuta, Mišić, Elez...) nakon stanke.
 
 Sve drugo vrlo je izvjesno bez obzira na naglašeni osječki optimizam, trener Osijeka Zoran Zekić po medijima se čak bavio napadačkim nogometom. Nije baš jasno kako Zekić danas namjerava igrati napadački, ali:

 - To ne znači manjak respekta prema Rijeci. Dapače, oni trenutačno igraju najbolji nogomet u Hrvatskoj, ali imamo i mi svoje želje. Ne želim se tamo zatvoriti, ali to je tek ideja, ostalo će diktirati događaji na terenu. Rijeka je snažna, no mi moramo pokušati odgovoriti na taj izazov. Nama su jake utakmice poput te itekako potrebne jer samo kroz njih možemo napredovati i probijati naše limite. Rijeka je lider, mi smo prvi pratitelji i sve što želim jest da pružimo pravi doživljaj gledateljima, kaže Zekić.
 
 -   Mediji pišu što žele, Osijek zaslužuje respekt zbog rezultata u gostima. Moramo gledati sebe, igramo kući i varaju se svi koji misle da će oni biti agresivniji od nas. Moramo odigrati onako kako se dogovorimo, ne obazirem se puno na protivnike, više gledam na svoju igru, kaže Filip Bradarić.
 
 Poanta je upravo u tome! Danas se igra derbi sa zadrškom, jer je Rijeka postala toliko moćna da se u domaćim utakmicama više ne treba baviti protivnicima.

Sudbinu svih hrvatskih momčadi na Rujevici određuje Rijeka!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.