Rijeka odigrala najbolju utakmicu na turniru i nadmoćno osvojila Atlantic Cup

Utorak, 07. veljače 2017. 19:17 Napisao/la  SC

Finalna utakmica: Rijeka - Jablonec   3:0. Rijeka je većim dijelom utakmice izgledala kompaktno u bloku, brzo u protoku lopte i transformaciji... Onako kako je izgledala većim dijelom jesenskog dijela sezone


Nogometaši Rijeke osvojili su Atlantic Cup nakon što su u finalu uvjerljivo pobijedili (3:0) češki Jablonec.

Rijeka je u finalu odigrala najbolju utakmicu na turniru, posebice u drugom dijelu, kada se mreža iza vratara Hrubyja triput zatresla.

 Ne umanuje dobar dojam činjenica da je trener Zdeněk Klucký u drugom dijelu promijenio previše igrača da bi momčad Jabloneca mogla održati tonus  iz prvoga dijela, kada je djelovala puno stabilnije.

 Rijeka je većim dijelom finalne utakmice izgledala kompaktno u bloku, brzo u protoku lopte i transformaciji... Onako kako je izgledala većim dijelom jesenskog dijela sezone.

Koliko je igra Rijeke bila stabilna ukazuje podatak da Prskalo tijekom cijele utakmice nije ozbiljno intervenirao.

U 78. minuti Jablonec je jedini puta spletom okolnosti stvorio  izglednu priliku, Mihalik nije dobro reagirao u otvorenoj poziciji za udarac.

A najbolju priliku za pogodak Jablonec nije realizirao u 85. minuti iz prekida, Povazanec je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu.

Na drugoj strani bilo je opasno od prve do zadnje minute, vratar Hruby bio je daleko najbolji igrač Jabloneca.

U 5. minuti Gavranović je propustio realizirati najbolju priliku prvoga dijela.

Vješto je Gavranović izmaknuo pažnji češkoj obrani, Andrijašević je osjetio trenutak i prebacio zadnju liniju, Gavranović je izašao pred Hrubyja i preslabo udario loptu.

Minutu kasnije Andrijašević je zamalo bio sporiji od vratara Jabloneca na kraju akcije koja je slutila pogodak.

Nakon ubačaja iz kuta u 18. minuti Gorgon je tehnički zahtjevnim udarcem glavom loptu s 12 metara u luku poslao u gredu.

Ne bi vratar Hruby ništa mogao učiniti da je lopta poletjela nekoliko centimetara niže...

Rijeka je u prvom dijelu stajala dovoljno čvrsto da kontrolira razvoj utakmice protiv vrlo dobro organizirane momčadi Jabloneca, koja je pokleknula odmah na početku drugoga dijela.

Vešović je nakon odmora ušao u igru i u petnaestak minuta stvorio više problema češkoj obrani nego cijeli riječki napad u prvom dijelu.

U 50. minuti Gorgon je prošao lijevom stranom, loptu je uzduž vratiju prizemno poslao na drugu stranu, natrčao je Vešović i vratio u sredinu, gdje je Gavranović u padu loptu iz blizine skrenuo u mrežu - 1:0.

Andrijašević  (53), Bradarić (58) i posebice Vešović (66, Hruby brani)  propustili su uvećati gol-razliku u razdoblju najbolje igre.

U 70. minuti Črnic je sjajno gurnuo okomitu loptu iza leđa češke obrae,  Gorgon je pravodobno uletio u prazni prostor i istrčao s loptom pred Hrubyja.

Vrata češke momčadi nije imao šanse u bliskom susretu  s najboljim igračem turnira, Gorgon je mirnio poentirao - 2:0.

U 79. minuti dogodio se povezani prijenos lopte zdesna na lijevo kao u rukometu: Vešović, Mišić i Črnic je ostao sam na vrhu kaznenog prostora...

Precizno upućena lopta završila je u lijevom kutu češkog vratara - 3:0

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Šofranac, Elez, Zuta (84 Matić), Mišić (84 Ćanađija), Bradarić, Andrijašević (63 Črnic), Matei  (46 Vešović), Gorgon, Gavranović (78 Maleš)

JABLONEC: Hruby, Masopust, Hubschman, Pernica, Zeleny (63 Mihalik), Pospišil (68 Travnik), Jiraček (68 Kubista), Diviš (68 Jankovič), Mehanović (63 Považanec), Hanousek, Doležal.

Finalna utakmica Atlantic Cupa: Rijeka - Jablonec   3:0 (Gavranović 50, Gorgon 70, Črnic 79)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.