RIJEKA - LOKOMOTIVA (17) Zašto bi druga momčad Dinama danas imala šanse na Rujevici!?

Subota, 04. ožujka 2017. 09:23 Napisao  I. V.

Raspored je odredio da Rijeka prvu utakmicu za bodove u nastavku sezone pred svojim navijačima igra protiv druge momčadi Dinama

Nogometaši Rijeke danas (17) na Rujevici igraju protiv Lokomotive. Raspored je odredio da Rijeka prvu utakmicu za bodove u nastavku sezone pred svojim navijačima igra protiv druge momčadi Dinama.

Lokomotiva gaji nogomet specifičan za podružnice koje servisiraju matične klubove. Otkada je postala prvoligaš, prioriret Lokomotive nisu rezultati nego stvaranje igrača za Dinamo.

U takvim okolnostima trenerima Lokomotive nešto je lakše raditi u odnosu na ostale trenere u HNL-u.

Osim što imaju privilegiju trenirati dovoljno nadarene igrače da ne moraju strijepiti nad rezultatima, proces stvaranja igrača počiva na stvaranju igre bez opterećenja.

Do ove sezone svi treneri Lokomotive imali su dovoljno stvaračke slobode, u utakmicama protiv Rijeke mogli su se nadigravati za prestiž.

Bivši trener Tomislav Ivković prvi je promijenio stil igre Lokomotive zbog potrebe rezultata.

Nakon što je redovito počeo gubiti s nekoliko pogodaka razlike, Ivković je prošle sezone protiv Rijeke odigrao nekoliko zatvorenih utakmica iako nije imao rezultatskih imperativa.

Ove sezone situacija je drugačija budući da Rijeka vodi šest bodova pred Dinamom.

Lokomotiva danas na Rujevici ne dolazi neopterećno budući da ne igra za prestiž nego za matični klub.

Mario Tokić promijenio je način igre u odnosu na Ivkovića, momčad Lokomotive djeluje stabilnije i čvršće.

Pobjeda protiv Osijeka u prošlom kolu  ima Tokićev rukopis.

Bivši reprezentativac poniknuo je u Rijeci, gdje se afirmirao prvo kao povučeni veznjak, a kasnije kao središnji branič koji je vrhunac karijere dosegnuo u dresovima Dinama, Rapida i bečke Austrije.

Kao igrač uvijek je bio stabilno uporište momčadi na terenu i u svlačionici, svoj igrački mentalitet Tokić pokušava usaditi igračima Lokomotive koji igraju odgovornije nego u Ivkovićevu mandatu.

Rijeku u prvoj utakmici za bodove na Rujevici čeka protivnik, koji u medijima ne izgleda snažno poput ambicioznog Osijeka. Na terenu ne izgleda slabije...

Do utakmice protiv Dinama i prve meč-lopte Rijeka mora odigrati četiri utakmice.  Evo rasporeda:
 
23. kolo: Rijeka - Lokomotiva/Dinamo - Inter
24. kolo: Hajduk - Rijeka/Dinamo - Split
25. kolo: Rijeka - S. Belupo/Istra 1961 - Dinamo
26. kolo: Cibalia - Rijeka/Dinamo - Osijek
27. kolo: Rijeka - Dinamo

Rijeka u optimalnom stanju toliko je moćna da ni jedna hrvatska momčad trenutačno ne može pratiti ritam trke, agresivnosti i snage u duel-igri.

S obzirom mentalnu stabilnost momčadi, ne postoji nije dan objektivni razlog zbog kojega bi se mogao očekivati pad u igri.

 Nastavak sezone obilježio je Mario Gavranović, ali riječka momčad ove sezone ne ovisi ni o jednom igraču.

Na početku sezone momčad su nosili Roman Bezjak i Marin Tomasov, nakon njih uloge nositelja igre preuzeli su Marko Vešović i Stefan Ristovski da bi zadnji dio prvoga dijela sezone odgovornost preuzeli Franko Andrijašević i Alexander Gorgon.

Rijeka u nastavku sezone tek treba osloboditi sve igračke potencijale, što znači da bi momčad trebala rasti, a ne pasti do derbija 27. kola.

Do utakmice protiv Rijeke na Rujevici jedina Dinamova prednost može biti nešto lakši raspored.

U optimalnim uvjetima igre, Lokomotiva danas ni po čemu ne bi trebala biti Dinamova prednost.

Ako se prva momčad ovakvog Dinama nema čemu pozitivnom nadati na Rujevici, zašto bi druga momčad Dinama imala šanse?

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.