RIJEKA - INTER (17) Prošla su vremena kada je Rijeka imala problema u igri na postavljene obrane

Nedjelja, 23. listopada 2016. 11:23 Napisao  I. V.

U ovom dijelu sezone Rijeka igra tako moćan nogomet da ni obrane Dinama ili Osijeka nisu mogle izdržati pritisak


Uoči današnje utakmice na Rujevici zanimljivo je da Inter ima posebno mjesto u riječkoj arhivi! Momčad Intera zadnje dvije sezone najteži je protivnik Rijeke. Teži od Dinama!

U pet zadnjih utakmica Rijeka je Inter pobijedila (4:0) samo jednom, prošle sezone u 28. kolu na Rujevici.

Ostale tri utakmice prošle sezone završile su bez pogodaka, a utakmica 4. kola ove sezone u Zaprešiću je završila rezultatom 1:1. Rijeka je pogodak primila u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca.

Inter i Cibalia jedine su momčadi koje se ove sezone hvale neodlučenim rezultatima (1:1, 0:0) protiv Rijeke.

 Razlika je u tome što je Rijeka u Vinkovcima stvorila više prilika nego u trening-utakmicama protiv niželigaša, dok je utakmica u Zaprešiću bila relativno neizvjesna.

Zašto je Rijeka imala problema u utakmicama protiv s Interom nije moguće logično objasniti niti tradicijom! Bez obzira koji igrači igrali, momčad Intera u utakmicama protiv Rijeke kao da  igralište pretvara u energetsko polje u kojemu igrači Rijeke izgube snagu nakon dvadesetak minuta.

Tako su izgledale zadnje utakmice Rijeke protiv Intera!

U šest domaćih utakmica Rijeka je ove sezone ostvarila šest pobjeda s gol-razikom 17:3. Jedan pogodak riječka obrana primila je od Istre (4:1), dva od Dinama (5:2).

Oba pogotka Rijeka je primila u završnicama, kada su utakmice bile rezultatski riješene.

U današnju utakmicu Rijeka ulazi s takvim kapacitetom samopouzdanja i snage da Inter ima samo teoretske šanse održati pozitivan niz rezultata! U praksi, postigne li Rijeka pogodak u prvoj trećini utakmice, Inter bi mogao teže stradati bez obzira što će igrati zatvoreno.

Prošla su vremena s početka sezona kada je Rijeka imala uočljivih problema u igri na postavljene obrane.

 U ovom dijelu sezone Rijeka igra tako moćan nogomet da ni obrane Dinama ili Osijeka nisu mogle izdržati pritisak.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.