RIJEKA - DINAMO El Arbi Hilal Soudani: Dinamo neće izgubiti na Rujevici !

Četvrtak, 06. travnja 2017. 14:01 Napisao/la  SC

 Mislim da je ta Rujevica velika prednost Rijeke, nitko u Hrvatskoj ne igra na takvom travnjaku, rekao je Soudani

Dinamo se sprema za još jedan veliki derbi, modri u subotu od 19 sati gostuju na Rujevici. Dvije najbolje hrvatske momčadi sučelit će se u trećem ovosezonskom derbiju.

Prvi je otišao na stranu Rijeke (pobjeda 5:2), drugi završio bez pogodaka.

Slijedi treći čin ovog dvoboja, a mnogi s nestrpljenjem očekuju subotnji ogled. Ulozi su ovoga puta stvarno veliki.

Ivajlo Petev neće puno kemijati uoči Rijeke, već će se na Rujevici najviše oslanjati na svoje najvažnije igrače. A među takve zasigurno spada El Arbi Hilal Soudani.

Alžirski reprezentativac živi za ovakve dvoboje, za velike derbije, utakmice protiv Rijeke i Hajduka. Dapače, Soudani se već ozbiljno nazabijao u takvim ogledima, hrvatski su ga mediji odavno prozvali Mr. Derbi.

- Nisam nimalo nervozan, nema nikakvog stresa, baš sam opušten. Osjećam samo neku pozitivnu atmosferu uoči dvoboja, derbi na Rujevicu čekam kao i svaku važniju utakmicu, rekao je u razgovoru za Goa,l El Arbi Hilal Soudani, pa nastavio:

- Dosta sam već golova zabio u hrvatskim derbijima, ali ako bih neki izdvojio, to bi bio ovaj posljednji u pobjedi 1:0 protiv Hajduka. Nekako mi je najsvježiji, zabio sam ga na punom Poljudu, još u posljednjoj minuti. Ali, moram izdvojiti i dva gola u našoj pobjedi (2:1) protiv Rijeke na Kantridi. Evo, ti golovi su mi nekako najdraži, rekao je Soudani i nastavio što misli o tome da li bi prvenstvo bilo gotovo, ako Dinamo izgubi u Rijeci:

- Ne mislim da bi prvenstvo bilo gotovo, sigurno bismo mi bili u puno težoj situaciji nego sada, ali prvenstvo će završiti utakmicom Dinama i Rijeke u posljednjem kolu. Tek tada ćemo moći reći kako je sve gotovo. Ponavljam, sigurno bi nam bilo puno teže doći do naslova, ali do kraja prvenstva ima dosta utakmica i ništa nije još ne bi bilo gotovo. Ali, Dinamo neće izgubiti u Rijeci, rekao je Soudani.

O tome zašto je svima tako teško igrati na Rujevici, Soudani je rekao:

- Mislim da je ta Rujevica velika prednost Rijeke, nitko u Hrvatskoj ne igra na takvom travnjaku. To je nekakav miks umjetne i prirodne trave, riječ je o jako brzom terenu, pa svima nama koji nemamo naviku trenirati na njemu takva podloga ponekad predstavlja problem. Ne tražim alibi, takve nam stvari nisu i ne smiju biti isprika. Igramo na normalnom nogometnom terenu, ne možemo se sada izvlačiti na podlogu i reći kako zbog toga nismo tamo pobjeđvivali. No, sigurno da nam treba više vremena kako bismo se navikli na takvu, čak bih rekao i dosta sklisku podlogu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.