RIJEKA - DINAMO Demonstracija moći dviju najboljih hrvatskih momčadi

Subota, 04. travnja 2015. 12:33 Napisao/la  SC

Stadion Kantrida (17): Rijeka - Dinamo. Dinamo je već postao prvak, pitanje je samo hoće li titulu osvojiti bez poraza


Nogometaši Rijeke od 17 sati protiv Dinama igraju utakmicu, koja slovi kao prolog prvoj polufinalnoj utakmici Kupa u srijedu. Današnji derbi 27. kola između dvije najbolje hrvatske momčadi nema natjecateljski značaj, ali je dobar pokazatelj mogućnosti obiju momčadi. Dinamo na Kantridu dolazi neporažen, što je samo po sebi izazov za momčad koja je jesenas slovila kao ozbiljan konkurent za titulu prvaka. Dinamo je već postao prvak, pitanje je samo hoće li titulu osvojiti bez poraza:

- Kada dolazi momčad koja nije doživjela poraz, onda takva momčad zaslužuje respekt. Kada igramo na Kantridi, svjesno samo da moramo preuzeti rizik i učini sve da pobijedimo. Mirno očekujem utakmicu, puni smo samopouzdanja. Puna Kantrida bit će naš forte, koji moramo znati iskoristiti. Nema razloga da budemo opterećni, a nogomet je takav da ti ponekad može nešto donijeti i odnijeti. Mislim da su moji igrači sposobni dati sve što mogu, utakmica će biti zanimljiva, kaže Kek, koji nikada nije pobijedio Dinamo u prvenstvu za raliku od Kupa, što bi u ovom trenutku trebalo biti važnije:


- Naučio sa živjeti od utakmice do utakmice, želio bi da tako nauče živjeti i igrači. Nije dobro u sportu kalkulirati unaprijed, nisam naučio tako razmišljati, isto tražim od igrača. Ne bih rekao da današnja utakmica nema naboj, ovo je veliki izazov i motiv. Dinamo možemo pobijediti samo svi skupa, tako ćemo se postaviti. Vjeru u uspjeh daje mi ponašanje igrača na treninzima, a kada je tako, onda si kao trener puno mirniji. Igramo utakmicu koja motivira, tvrdi Kek.

Koliko god Kek prizivao motive, u utakmici prestižnog karaktera naboj će sigurno biti drugačiji nego u predstojećim utakmicama u polufinalu Kupa. Takav pristup trebao bi jamčiti utakmicu bez opterećenja, pravu demonstraciju moći dvije najbolje hrvatske momčadi.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.