Rijeci širom otvorena vrata Europske lige, Istra na Parku mladeži praktično eliminirala Split

Nedjelja, 19. svibnja 2013. 09:55 Napisao/la  SC

Nije ugodno slaviti pogotovo dok domaćin žali, međutim mi smo došli igrati za nogomet, za sebe, za svoj grad, klub jer je Istra proživjela puno teških trenutaka, kaže trener Istre Igor Pamić

Istra 1961 iznenadila je Split i minimalno pobijedila (1:0) na Parku mladeži čime je domaćin propustio veliku priliku plasirati se u Europu. Točnije, sada sve ovisi o Rijeci i Hajduku. Trenera Istre ne zanimaju tuđi problemi:

- Nije ugodno slaviti pogotovo dok domaćin žali, međutim mi smo došli igrati za nogomet, za sebe, za svoj grad, klub jer je Istra proživjela puno teških trenutaka. Htio bih da nam postane normalno pobjeđivati, a ne da slavimo šest dana kad svaka dva-tri mjeseca nekog dobijemo. Znali smo kako će Split imati psihološki pritisak, oni su puno bolja momčad nego što su  pokazali protiv nas. No, očito je važnost utakmice presudila. Mi smo bili strpljivi, stabilni, ali imali puno individualnih grešaka, krivo dodanih i darovanih lopti. No, čekali smo, od 60. minute se razgoropadili, iskoristili nervozu Splita i uspjeli zabiti. Poslužila nas je i sreća što nismo primili gol u zadnjim sekundama, a Splitu od srca želim sve najbolje, rekao je trener Istre Igor Pamić,

 

Goran Sablić doživio je prvi poraz na klupi Splita u zao trenutak:

- Ušli smo za željom uzmemo tri boda neophodna da bismo najesen igrali Europu. Veliki imperativ bio je pred momčadi, pokazalo se kako je pojedinim igračima koji su startali u prvih jedanaest bila to nekakva kočnica. Istra očekivano tvrda, agresivna, na početku su izašli visoko i stvarali nam probleme u razvoju igre da bi se kasnije svjesno povukli. Mi smo krenuli pritiskati, imali četiri-pet prigoda među kojima i dvije stative, veliku šansu imao je Baraban, Vojnović na kraju imao šansu za poravnanje... Nismo zabili, oni jesu i nažalost zaslužena pobjeda Istre. Praktički cijelu ovu polusezonu igrali smo pod pritiskom da zadržimo priključak za Europom, sad je došlo kraju, kazao je trener Splita Goran Sablić nakon svog prvog poraza na domaćem travnjaku.


 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.