Rastu tenzije u Osijeku, Rijeka zadnjih sezona dovela najviše igrača iz Gradskog vrta

Subota, 30. srpnja 2016. 12:24 Napisao/la  Igor Vranić

U Osijeku se još uvijek osjećaju zakinutim zbog toga što nisu mogli zadržati najbolje igrače     (Vargić, Lešković, Kvržić, Jugović, Pušić, Nevistić, Mišić)...


Gostovanje Rijeke u Osijeku pobuđuje veliki interes! Osijek igra prvu utakmicu u Gradskom vrtu nakon dvije gostujuće pobjede (Pula, Zaprešić), a Rijeka je protivnik koji je u Istanbulu pokazao zašto slovi kandidatom za titulu prvaka pokraj ovakvog Dinama.

- Oni su jedna od dvije najjače hrvatske momčadi, zato me baš intrigira taj naš nedjeljni susret. Bit će to vatrena premijera u Gradskom vrtu, vjerujem, pred dobro popunjenim tribinama. Nema tu puno filozofije. Analizirali smo ih, izgledaju dobro, ali nisu neranjivi. Naravno, neću javno elaborirati njihove nedostatke. Recept je jednostavan, moramo biti kompaktni, čvrsti, agresivni i najvažnije pametni. Ne smijemo srljati kada imamo loptu, treba strpljivo graditi napade, jer Rijeka ima ubitačnu polukontru, izgubljene lopte u otvaranju igre obično kažnjavaju bez pardona. Moramo pokazati tko je gazda u Osijeku, ali zbog toga se ne moramo zaletjeti grlom u jagode. Čeka nas veliki izazov, ali moramo biti spremni na njega odgovoriti, kaže trener Osijeka Zoran Zekić, nekadašnji igrač Rijeke.

Otkako je Zekić trener Rijeka nije pobijedila u Osijeku (dvaput 1:1), utakmica na Rujevici riješena je tek u sudačkoj nadoknadi. Od ove sezone iza Osijeka stoji mađarski kapital, klub je postao financijski i organizacijski stabilan, novi vlasnik Lorinc Meszaros polako diže ljestvicu...

U Osijeku je zavladala nogometna groznica, protiv Rijeke se očekuje pun Gradski vrt što je zadnjih godina uspijevalo samo hrvatskoj reprezentaciji. Da se protiv Rijeke ne igra obična utakmica ukazuju obavijesti o posebnoj regulaciji prometa, osječki GPP navijačima s članskom iskaznicom omogućio je besplatni prijevoz u nedjelju od 16 do 22 sata.

Inače, odnosi između Osijeka i Rijeke malo su zategnuti otkada je Zekić postao trener, verbalizacija odnosa krajem prošle sezone prešla je granicu dobrog ukusa.

Na sve se to nadovezuje hipoteka odnosa opterećenog egzodusom igrača Osijeka, zadnje tri sezone Rijeka je uspon gradila na igračima poniklim u Gradskom vrtu (Vargić, Lešković, Kvržić, Jugović, Pušić, Nevistić, Mišić). U Osijeku se još uvijek osjećaju zakinutim zbog toga što nisu mogli zadržati najbolje igrače.

Nije sve baš tako kao što briju u Osijeku!

Posredstvom Zdravka Mamića četvorica igrača (Vargić, Lešković, Zekić, Jugović) stigla su u Rijeku za odštetu od 6 milijuna kuna iako su mogli doći besplatno da je Damir Mišković iskoristio tešku financijsku situaciju u Osijeku i aktivirao arbitražne postupke na kraju kojih bi praktično besplatno dobio svu četvoricu igrača.

Mamić je tada spašavao Osijek kojemu je predsjednik bio Zdravko Josić, spas je pronašao u riječkom partneru.

S današnjeg osječkog stanovišta sve izgleda drugačije, pa čak i objektivno bolja momčad Rijeke!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.