RADIONICA ZA TRENERE

Dinamo, Rijeka i Hajduk nemaju hrvatskog napadača

Srijeda, 27. travnja 2016. 14:51 Napisao/la  SC

Mogli bismo doći i do drugog mjesta u Ligi prvaka, kaže Davor Šuker.

Radionicu za trenere klubova MAXtv Prve lige, tematski naslovljenu Stanje i perspektiva hrvatskog nogometa, u hotelu As otvorio je predsjednik HNS-a Davor Šuker:

- O domaćoj ligi se često govori malo podcjenjivački te bih stoga želio istaknuti sljedeće - na Uefinoj ljestvici HNL je 17. liga u Europi – nikada nismo stajali bolje, a uz još nekoliko boljih rezultata u europskim natjecanjima mogli bismo doći i do drugog mjesta u Ligi prvaka. Na listi najboljih svjetskih nogometnih liga u 2015. godini, koju od 1991. utvrđuje Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku, HNL se našla na 14. mjestu. Liga 10 je stoga ogroman pomak, a treba istaknuti i kako s odličnom momčadi idemo na europska i svjetska prvenstva te kako su se gotovo svi reprezentativci razvili upravo u Prvoj ligi. Uz to znamo i da je reprezentacija stalni sudionik velikih natjecanja s devet osiguranih turnira u 11 ciklusa. Naše mlade reprezentacije također postižu dobre rezultate, a njih čine igrači koji većinu vremena provode upravo u klubovima u kojima treniraju i stječu potrebna znanja. Stoga hvala svima, svi dajete važan doprinos u tim uspjesima i važno je da nastavimo tako dobro raditi. Znam da radite u teškim uvjetima, imamo slabo gospodarstvo i lošu infrastrukturu te moramo stalno pozivati državu da se uključi u taj dio kao što je uključena u drugim zemljama. Zato je važna ova radionica, da izmijenite iskustva, znanja i razmišljanja, o dobrim, ali i lošim stvarima te da nastavimo svi zajedno raditi u korist ne samo svakog kluba pojedinačno nego i hrvatskog nogometa, jer je to interes svih nas. Hvala svima na upornosti, zajedno ćemo biti jači, rekao je Šuker okupljenim trenerima među kojima nije bilo samo Damira Burića, koji se ispričao obvezama u Hajduku.

Uz prvoligaške trener, na radionici su sudjelovali treneri svih nacionalnih selekcija na čelu s Antom Čačićem. Tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak održao je predavanje na temu "Trendovi i analiza 1. HNL", Tom Mockford iz tvrtke Catapult predstavio je najnovije mogućnosti u sportskoj analitici.

- O brojnim temama razgovarao sam s trenerima hrvatskih prvoligaša, zanimale su me stvari oko nekih igrača koji gravitiraju prema reprezentaciji. Razgovarali smo o tome zašto smo već godinama deficitarni na poziciji lijevoga beka. Ali, takav je trend i danas u svijetu. Također, otvorili smo temu zašto poslije Mandžukića i Kalinića nemamo pravu špicu u perspektivi. Evo, pogledajte, Dinamo, Rijeka i Hajduk danas nemaju niti jednog hrvatskog napadača, rekao je Čačić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.