Tri policijska službenika zatražila liječničku pomoć, privedena 51 osoba

Četvrtak, 04. travnja 2024. 09:14 Napisao/la  SC

Tijekom napada na policijske službenike zaprimili smo dojave građana koji su bili zabrinuti za svoju imovinu, stoji u priopćenju

Ovako je počelo divljanje...
Ovako je počelo divljanje...

Policijska uprava splitsko-dalmatinska objavila je sljedeće priopćenje:

Sinoć nakon završetka nogometne utakmice, iza 21 sat, grupa domaćih navijača nedopušteno je utrčala u natjecateljski prostor u cilju napada na gostujuću momčad i navijače. Pravovremenom reakcijom i postupanjem policijskih službenika spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine.

Nakon završetka utakmice, na stadionu i ulicama oko stadiona, u nekoliko navrata veće grupe osoba, napale su policijske službenike tako da su na njih bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete. U ovom trenutku tri policijska službenika zatražila su liječničku pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo.

Nakon javnog okupljanja na području između Zrinsko frankopanske ulice do Poljane Tina Ujevića, zapaljen je veći broj kontejnera, nakon čega je jedan dio zapaljenih kontejnera izguran na cestu.

Angažirani su vatrogasci koji su uz potporu policije gasili podmetnute požare. U određenim situacijama postajala je velika vjerojatnost od oštećenja vozila koja su bila parkirana uz zapaljene kontejnere radi čega je bila potrebna žurna vatrogasna intervencija, a policijski službenici su bili uz vatrogasce tijekom intervencija da bi izbjegli mogućnost da i oni budu napadnuti.

Tijekom napada na policijske službenike zaprimili smo dojave građana koji su bili zabrinuti za svoju imovinu zbog okupljanja većeg broja navijača na javnim površinama. Pojačanom opservacijom šireg područja oko stadiona od strane policijskih službenika spriječeno je oštećenja imovine.

Oko 22:30 sati stanje javnog reda i mira na području centra Splita dovedeno je na povoljnu razinu zahvaljujući ustrajnosti i angažmanu policijskih službenika.

Tijekom noći policijski službenici nastavit će nadzor javnih površina kako bi prevenirali moguće ponovno okupljanje nasilnih osoba.

Nakon što su policijski službenici na terenu ostvarili uvjete, obavljena je preprata gostujuće momčadi i navijača uz pratnju policije u cilju prevencije mogućih navijačkih sukoba i protupravnih ponašanja koja je prošla bez negativnih incidenata.

Do završetka javnog okupljanja privedeno je ukupno 24 navijača, a nakon završetka javnog okupljanja do ovog trenutka privedeno je još 27 osoba, stoji u objavi.

Prema novim informacijama, jedan je policajac operiran zbog teške ozljede bedrene kosti.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.