Prva HNL: Podjela bodova u Zaprešiću, Hajduk ispustio dva gola prednosti

Nedjelja, 23. srpnja 2017. 20:52 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola Prve HNL: Inter – Hajduk 2:2 

Nogometaši Intera i Hajduka u 2. kolu Prve HNL u Zaprešiću su podijelili su bodove odigravši nerješenim rezulatom 2:2.

Trener bilih Joan Carrillo na klupi je ostavio Ercega, Futacsa, Saida, kako bi ih sačuvao za utakmicu s Brondbyjem u Europskoj ligi.

Hajduk je nakon niz prilika poveo u 14. minuti a strijelac je bio Savvas iz blizine nakon što je Vlašić probio lijevu stranu, a lopta je stigla do Savvasa na drugoj vratnici odakle mu nije bilo teško pogoditi mrežu protivnika.

U 21. minuti pogodio je Nikola Vlašić za 2:0. Vlašić, koji je danas igrao vrlo dobro, probio lijevu stranu, odigrao dupli pas s Kožuljem i desnom nogom pogodio ispod Santinija za 2:0.

Carrillova momčad nastavila je prijetiti vratima domaće momčadi.

Ohandza i Radošević našli su se u prilikama za pogodak, ali do kraja prvog dijela ostalo je 2:0.

Na početku drugog dijela uglavnom se igralo na sredini terena sve do 62. minute kada domaćini u dvije minute dolaze do preokreta i izjednačenja 2:2.

Hajduk se previše opustio i domaći igrači koriste ponuđeno.

U 62. minuti nakon kornera koji je izveo Rak loptu u mrežu šalje Filipović, a već u 64. minuti Puljić koristi veliku pogrešku obrane Hajduka i izjednačuje na 2:2.

U 83. minuti Fomitschow je katastrofalno pogriješio, izgubio je loptu na sredini terena. Blažević je potegnuo kontru i Inter je bio blizu senzacije, no Dante Stipica je izvrsno reagirao i obranio svoj gol.

Do kraja utakmice Hajduk je sve karte bacio u napad, ali Inter se nije dao i sigurno je zadovoljniji otišao s travnjaka osvojivši veliki bod.

Inter: Santini, Bosec (46 Ćosić), Filipović, Dalić, Haramustek, Šarić (83 Postonjski), Mazalović, Čirjak (46 Vukmanović), Rak, Blažević, Puljić

Hajduk: Stipica, Juranović, Carbonieri, Lopez, Fomitschow, Radošević, Savvas (63 Šehić), Kožulj, Pešić (71 Said), Ohandza, Vlašić

Utakmica 2. kola Prve HNL: Inter – Hajduk 2:2 (Filipović 62, Puljić 64/Savvas 14, Vlašić 21)

Standings provided by Sofascore