Prva HNL: Osijek i Hajduk podijelili bodove u Gradskom vrtu, koji se pretvorio u gradsku njivu

Nedjelja, 18. ožujka 2018. 16:59 Napisao/la  SC

Utakmica 26. kola: Osijek - Hajduk 3:3. U drugom dijelu najviše se blata nakupilo u kaznenom prostoru Hajduka gdje je postalo vrlo prometno

Savvas je poravnao u 41. minuti
Savvas je poravnao u 41. minuti Foto: www.hajduk.hr

Osijek i Hajduk podijelili su bodove u derbiju 26. kola, koji je u obilovao pogocima i uzbuđenjima po terenu nedostojnom ozbiljnog nogometa.

U 3. minuti Hajduk je šokirao Gradski vrt. Gyurcso je ubacio slijeva u središte kaznenog prostora, natrčao je Bašić i poslao loptu u mrežu s 13 metara - 0:1.

Petnaestak minuta trebalo je domaćim igračima da se oporave od šoka, momčad Hajduka djelovala je goropadno i opasno u svakom dolasku u domaći kazneni prostor.

Nakon što se uravnotežila, momčad Osijeka dobila je novi podstrek.

U 22. minuti robusni Boban u svom stilu probio se desnom stranom, ubacio idealno prizemno na drugu vratnicu, gdje je Marić s dva metra loptu ugurao u praznu mrežu - 1:1.

Odmah je momčad Osijeka živnula, počelo je razdoblje bolje igre Osijeka, obrana Hajduka počela je igrati pod stalnim pritiskom.

Osijek je stvorio jednu pravu priliku, kada je Letica zaustavio Grezdu na desnoj strani kaznenog prostora, a do vodstva je stigao iz prekida.

Lopa je u 38. minuti iz slobodnog udarca poslao loptu u Letičin kut, pogrešno je vratar Hajduka ocijenio let lopte koja se odbila od neravnog terena - 2:1.

Odmah je Letica visoko dignuo ruke i priznao krivicu!

Hajduk se brzo vratio u utakmicu, nakon ubačaja iz prekida u 41. minuti lopta se idealno odbila do usamljenog Savvasa na 13 metara od vratiju po sredini, uslijedio je udarac po kojemu se lopta od bloka odbila u mrežu 2:2.

Početkom drugoga dijela je Hajduk je ponovo izgledao nešto bolje što se brzo moglo vidjeti na semaforu.

Doduše, primio je Said u 57. minuti na lijevoj strani loptu u zaleđu za dužinu šake, što je pomoćnom sucu na suprotnoj strani promaknulo.

Said je prizmeno ubacio, a Šimunec u ravni prve vratnice loptu skrenuo u vlastitu mrežu - 2:3.

Momčad Osijeka odmah je reagirala većim intezitetom trke i želje, zadnjih pola sata domaća je momčad dominirala po raskvašenom, mjestimice blatnjavom terenu.

Najviše se blata nakupilo u kaznenom prostoru Hajduka gdje je postalo vrlo prometno.

U 65. minuti Škorić je bio neprecizan udarcem glavom iz blizine, minuti kasnije Letica je pravodobno izašao na vrh kaznenog prostora i odnio Bobanu loptu ispred nogu.

U 70. minuti zastala je obrana Hajduka nakon što je pomoćni sudac signalizirao Bobanovo zaleđe, ušao je zdesna Grezda iz drugoga plana, otrčao prema Letici, prošao kraj splitskog vratara i zapeo u blatu taman toliko da Juranović stigne zaustaviti napadača domaćih.

U 77. minuti Caktaš je neoprezno ušao u blok Lopi, sudac Jović pokazao je otprilike na bijelu točku budući da se kazneni prostor pretvorio u blatnjavu kašu. Gradski vrt pretvorio se u gradsku njivu!

Hajradinović je zatresao mrežu iz kaznenog udarca iako je Letica bio na lopti - 3:3.

Do kraja utakmice ništa se konkretno nije dogodilo osim što je Fomitschow u 87. minuti morao u svlačionicu zbog drugog žutog kartona.

OSIJEK: Malenica, Barišić, Šimunec, Škorić, Grgić, Lopa, Mioč (61 Hajradinović), Mudražija (72 Ejupi), Grezda, Boban, Marić

HAJDUK: Letica, Fomitschow, Nižić, Borja Lopez, Juranović, Radošević, Savvas, Bašić (50 Caktaš), Hamza (64 Kožulj), Gyurcso (73 Filip), Said

Utakmica 26. kola: Osijek - Hajduk 3:3 (Marić 22, Lopa 38, Hajradinović 77-11m/Bašić 3, Savvas 41, Šimunec 57-ag)

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.