Prva HNL: Lokomotiva pobijedila Dinamo, nastavlja se tragikomična borba za titulu prvaka

Utorak, 08. svibnja 2018. 20:10 Napisao/la  SC

Utakmca 34. kola: Lokomotiva - Dinamo 3:1. Jedino su braniči Dinama igrali slabije od napadača obiju momčadi, Goran Tomić dvaput uzastopno dobio Dinamo

Šunjić pogodio za konačnih 3:1
Šunjić pogodio za konačnih 3:1


Lokomotiva je drugi put u povijesti HNL-a pobijedila Dinamo, a Goran Tomić ulazi u povijest kao prvi trener Lokomotive koji je dvaput zaredom pobijedio matični klub.

Nastavlja se tragikomična borba za prvaka, Dinamo u 34. kolu nije iskoristio prvu priliku osigurati titulu prvaka.

S obzirom kako igraju Rijeka i Hajduk u završnici sezone, ima vremena do Nove godine...

Utakmica je obilovala prilikama na objema stranama, samo je Soudani prema šansama mogao postati nedostižan na ljestvici strijelaca HNL-a.

 Jedino su braniči Dinama igrali slabije od napadača obiju momčadi.

U 4. minuti Radonjić je pobjegao obrani Dinama s polovice igrališta Lokomotive uz lijevu aut-liniju.

 Ni jedan igrač Dinama nije uspio stići napadača Lokomotve, koji je dotrčao do Livakovića i loptu plasirao u suprotni  kut - 1:0.

U 13. minuti opet je u brzoj kontri Radonjić pobjegao lijevom stranom, ovog puta u kaznenom prostoru proigrao je Krstanovića.
 
Prvi Krstanovićev udarac na gol-crti obranio je Benković, ali taman tako da lopta opet stigne do Krstanovića koji drugi put nije imao problema loptu gurnuti u mrežu pokraj nemoćnog Livakovića - 2:0.

 Mogao je Dinamo i treći put na isti način primiti pogodak, kada je Kastrati pobjegao od središta igrališta i onda neobjašnjivo usporio ispred Livakovića te odigrao Radonjiću u zatvorenoj poziciji.

Dinamo je dominirao kroz posjed lopte koju su domaći igrači prepustili budućem prvaku.

Stvorio je Dinamo kroz pritisak nekoliko (polu)prilika, Soudani je dvaput glavom imao priliku pogoditi okvir.

U 18. minuti Hajrović prošao lijevom stranom, idealno odigrao Soudaniju koji je traljavo zahvatio loptu na 7 metara od Hendije.

Bila je to najbolja prilika za goste u prvom dijelu. I prva od čak pet vrlo izglednih za Soudanija.

Nastavak je počeo dvama velikim prilikama Soudanija, koji je prvo izašao ispred Hendije, vratar Lokomotive uspio je tijelom zatvoriti prilaze...

Odmah nakon toga Soudani je s ruba kaznenog prostora pogodio vratnicu...

Dinamo svoje šanse nije iskoristio, na red su došli promašaji napadača Lokomotive.

Krstanović je traljavo loptu uputio u Livakovića s 8 metara, Babić je pobjegao stoperima Dinama, izašao ispred Livakovića i promašio vrata...

Nastavio je Dinamo pritiskati, ostavila je gostujuća momčad puno slobodnoga prostora za kontre domaćina koji nije bio ubojit kao u prvom dijelu.

Soudani je propustio realizirati još dvije prilike, prvo je Hendija obranio udarac napadača Dinama, a onda je Soudani sa 17 metara pogodio gredu...

Mogla je Lokomotiva kazniti promašaje Dinama ranije od 94. minute, najbolju priliku propustio  je Musa koji se odlučio za udarac iz mrtvog kuta iako je Kastrati stajao sam na 2 metra od gol-crte.

Do kraja utakmice Soudani i Gavranović mogli su postati strijelcima prije nego što je u 94. minuti na kraju kontre Šunjić loptu od vratnice poslao u mrežu za konačnih 3:1.

LOKOMOTIVA: Hendija,  Barić (58 Oluić), Karačić, Kolinger, Musa, Šunjić, Burić, Knežević (80 Chago), Kastrati, Radonjić  (37 Babić), Krstanović.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Benković, Rrahmani (46 Budimir), Lecjaks, Ademi, Doumbia, Soudani, Fiolić (71 Đurasek), Hajrović, Gavranović.

Utakmica 34. kola: Lokomotiva - Dinamo 2:0 (Radonjić 4, Krstanović 13, Šunjić 90+4/Soudani 67-11m)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.