Prva HNL: Hajduk pobijedio Dinamo, Pukštas odlučio pobjednika u 93. minuti

Petak, 21. srpnja 2023. 22:10 Napisao/la  SC
Prva HNL: Hajduk pobijedio Dinamo, Pukštas odlučio pobjednika  u 93. minuti

Hajduk je sezonu počeo na najbolji mogući način, pogotkom Pukštasa u 93. minuti pobijedio (2:1) je Dinamo.

Odjidja-Ofoe je ubacio iz kuta, Pukštas nije trebao ni skočiti da bi glavom loptu poslao u mrežu za veliko slavlje Splićana u Maksimiru.

Pogodak se dogodio kao nagrada za hrabriju igru Hajduka u završnici utakmice, koju je prelomio Petković u 65. minuti.

U 64. minuti Moharrami je iznudio kazneni udarac, vratar Lučić uhvatio je loptu nakon što je Petković izveo udarac s bijele točke.

Umjesto da Dinamo stekne dva pogotka prednosti, Hajduk je stekao psihološku prednost, počela je splitska momčad igrati poduzetnije, u 74. minut Livaja je spretno iskoristi neodlučnu reakciju Livaje u Ljubičića, postigao je pogodak iz okreta s Livakovićem na leđima.

Pogodak je još više podignuo razinu igre Hajduka, Odjidja-Ofoe je u 87. minuti ušao u otvoreni udarac s 15 metara, Livaković je vrhunski reagirao.

Belgijanac kao da je navijestio pogodak za pobjedu.

U prvom dijelu Dinamo je potpuno dominirao, Petković je rutinski zatresao mrežu nakon Špikićeve asistencije.

DINAMO: Livaković, Moharrami, Ristovski, J. Šutalo, Ljubičić, Bulat (79 Sučić), Mišić, Špikić, Baturina, Ivanušec, Petković (79 Drmić)

HAJDUK: Lučić, Sigur (58 Moufi), Šarlija, Ferro, Melnjak, Pukštas, Krovinović, Sahiti (58 Dolček), Benrahou (58 Odjidja-Ofoe), Mlakar (67 Dajaku), Livaja

Utakmica 1. kola Prve HNL: Dinamo - Hajduk 1:2 (Petković 35/Livaja 74, Pukštas 90+3)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.