Prva HNL: Gorica šokirala Osijek u Gradskom vrtu, Lukas Zwolinski efektno donio gostima pobjedu

Subota, 22. rujna 2018. 18:31 Napisao/la  SC

Utakmica 8. kola Prve HNL: Osijek - Gorica 0:1. Osijek jednostavno nema rješenja u završnici dok za Goricu vrijedi obratno, kvalitetna igra Gorice više nije iznenađenje

Lukas Zwolinski
Lukas Zwolinski

 

Početkom prvoga dijela Gorica kao da je iznenadila domaćine otvorenim gardom, odmah su gosti pokazali da im u Gradskom vrtu obrana neće biti jedina preokupacija.

Lovrić je iz slobodnog udarca pogodio gredu, Gorica očito ima dovoljno napadačkog potencijala i najboljega strijelca lige Lukasa Zwolinskog.

Osmišljena igra Gorice više nije iznenađenje, pa je začudan bio pristup igrača Osijeka.

Tek nakon pola sata Osijek je počeo dominirati onako kao što je trener Zoran Zekić priželjkivao, ali je vrlo brzo na vidjelo izašao najveći problem osječke momčadi.

Osijek jednostavno nema rješenja u završnici! Kahlina je bez problema obranio udarce Hentyja i Marića.

Za Goricu vrijedi obratno.

U 57. minuti Lovrić je na desnoj strani proigrao Zwolinskog, poljski internacionalac ušao je u sredinu i efektno pogodio suprotni kut - 0:1.

Od toga trenutka Osijek je na sve načine pokušavao postići pogodak, dominirali su domaći igrači u posjedu lopte.

Gorica se očekivano povukla, vrlo koncentrirano čuvala je prostor u gužvama u kaznenom prostoru i na kraju sačuvala vrijednu pobjedu kojom je pokazala da spada u vrh hrvatskog nogometa.

OSIJEK: Malenica, Grgić, Škorić, Guti, Janža (69 Lopa), Pušić (84 Pervan), Mudražija (13 Kamenar), Hajradinović, Bočkaj, Henty, Marić

GORICA: Kahlina, Mčedilišvili, Jovičić, Oboabona, Muhammed, Suk, Marina, Miya (88 Žutić), Atiemwen, Lovrić (72 Dvorneković), Zwolinski

Utakmica 8. kola Prve HNL: Osijek - Gorica 0:1 (Zwolinski 57)

Standings provided by Sofascore