PRIMITIVNI ISPAD Bruno Akrapović nikada više ne bi smio raditi u hrvatskom nogometu

Subota, 27. svibnja 2017. 13:56 Napisao/la  Ivan Jelić

Akrapović će u povijesti RNK-a Split ostati zapisan kao trener koji je ispao iz lige iako je u jednom trenutku imao čak 7 bodova više od Cibalije


Na presici poslije posljednje prvenstvene utakmice Split – Osijek (0:1), ali i posljednje u prvoligaškom društvu momčadi iz Parka mladeži, sada već bivši trener crvenih Bruno Akrapović nije birao riječi, kada se obrušio na službenog spikera koji je objavio da je Cibalia izjednačila rezultat u srazu sa Lokomotivom u Vinkovcima.

Doslovce je kazao:

- Ljubitelj sam direktnih riječi. Bili smo bolja momčad i čestitam protivniku na pobjedi. Bili smo bolji dok retardirani debil (spiker, op.a.) nije objavio rezultat iz Vinkovaca, da je Cibalia izjednačila. Tada je palo u vodu sve što sam radio na motivaciji igrača, rekao je Akrapović.

Tko je Bruno Akrapović, trener koji je vodio nižerazredne momčadi iz okolice Splita, Mosora iz Žrnovnice, Vala iz Kaštel Starog, Solina, Neretvu...?

S makedonskim prvoligašem Škendijom stigao je do play-offa Europske lige to mu je jedini dosadašnji neki bolji trenerski rezultat.

U povijesti RNK-a Split ostati će zapisan kao trener koji je sa Splitom ispao iz lige iako je u jednom trenutku imao čak 7 bodova više od Cibalije.

Na upit koliko je njegova krivica za ispadanje iz prvoligaškog društva rezolutno je odgovorio:

- Nula!!!

Niti malo samokritičnosti!

Za neuspjeh njemu su svi krivci, od vlasnika kluba, braće Slavena i Joze  Žužula, spikera, do igrača koji navodno nisu namjerno željeli igrati, jer bojkotirali  vlasnike i trenera.

Sve što je izrekao na presici najbolje govori o liku i djelu Bruna Akrapovića.

Naslušali smo se u životu svakojakih vrijeđanja "velikih" trenera poput Akrapovića, ali nikada nismo čuli da je neki trener neku službenu osobu nazvao "retardiranim debilom".
 
Akrapović se vraća u Njemačku gdje mu živi obitelj. Sretan put sa željom da Split bude posljednji hrvatski klub u kojemu je radio.

Nije zaslužio da više ikada radi u Hrvatskoj niti znanjem, niti ponašanjem.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.