Prije četiri godine preminuo je Hrvoje Ćustić, nogometaš Zadra

Utorak, 03. travnja 2012. 10:06 Napisao/la  SC

Hrvoje Ćustić (rođen u Zadru, 21. listopada 1983.), tada nogometaš Zadra, preminuo je 3. travnja 2008. godine u zadarskoj bolnici, od posljedica teških ozljeda zadobivenih na prvenstvenoj utakmici Zadar - Cibalia

Na današnji dan prije točno četiri godine dogodio se vjerojatno najtragičniji trenutak hrvatskog nogometa u povijesti. Hrvoje Ćustić (rođen u Zadru, 21. listopada 1983.), tada nogometaš Zadra, preminuo je 3. travnja 2008. godine u zadarskoj bolnici, od posljedica teških ozljeda zadobivenih na prvenstvenoj utakmici Zadar - Cibalia.

Na spomenutoj utakmici, koja je igrana 29. ožujka 2008. godine, Ćustić se već u drugoj minuti našao u duelo s igračem Cibalije Tomislavom Jurićem, nezgodno je pao i glavom udario u betonski zid uz aut - liniju na zadarskom stadionu "Stanovi". Hitno je prevezen u bolnicu, gdje mu je dijagnosticirana fraktura lubanje i hematom između ovojnice i lubanje.

Pokojni Ćustić je promptno operiran, prve prognoze su čak sugerirale da će se oporaviti, ali mu se stanje nažalost pogoršalo. Nakon što je dva dana bio u umjetno indiciranoj komi, u četvrtak 3. travnja, u 11 sati i 51 minuti liječnici su i službeno proglasili smrt Hrvoja Ćustića. Ćustića svi u Zadru pamte kao sjajnog nogometaša i čovjeka. Osim u Zadru, dvije godine je igrao za Zagreb, a mjesec dana je igrao i u Međimurju, nakon čega se vratio u rodni Zadar.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.