PETAR BOČKAJ

Zašto nije otišao u Rijeku nego u Osijek?!

Utorak, 24. listopada 2017. 13:33 Napisao  I. V.

Nisam se vidio na Rujevici, kaže Bočkaj

Petar Bočkaj (Osijek) i Acosty (Rijeka)
Petar Bočkaj (Osijek) i Acosty (Rijeka) Foto: Lario Tus

Nije tajna da su Petar Bočkaj i Eros Grezda  ljetos bili na listi želja Rijeke. Obojica igrača Lokomotive umjesto u Rijeku otišli su u Osijek, u 13. kolu obojica su bili strijelci za Osijek na Rujevici.

- Rijeka je bila zainteresirana, ali ja sam razmišljao drukčije. Nisam se vidio na Rujevici. Lani su osvojili dvostruku krunu, momčad su u kojoj trener ne mijenja puno i koristi 13-14 nogometaša u rotaciji. Sumnjao sam da bih dobio priliku kakvu želim, a Osijek je bio konkretan i ja sam prihvatio ponudu, rekao je Bočkaj za Večernji list.

Postoji i druga verzija, puno bliža istini. To prije što Rijeka traži lijevog bočnog braniča otkada je otišao Marin Leovac.

Budući da je Lokomotiva sestrinski Dinamov klub, Zdravko Mamić nije htio da Bočkaj i Grezda odu u Rijeku pod istim uvjetima kao u Osijek.

Drugim riječima, da se nikome ne zamjeri u prijateljskim klubovima, Mamić je izvjesio puno veću cijenu za Rijeku nego za Osijek.

Da je Mamić drugačije odlučio, Bočkaj bi ove sezone nosio dres Rijeke isto kao i nekoliko igrača Dinama i Lokomotive, koji nisu svojevoljno otišli u Rijeku.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.