OSIJEK - RIJEKA Zoran Zekić: Rijeka ima doista malo slabosti, ali ih ima!

Subota, 18. veljače 2017. 12:02 Napisao/la  SC

Ostali smo jesenas dužni našim navijačima kada su u pitanju okršaji protiv Riječana, ali ohrabreni smo napretkom, kaže Zekić

Momčad Osijeka spremno čeka Rijeku, a posebno je motivira nekadašnji igrač Rijeke na klupi Osijeka. Zoran Zekić doživio je jesenas na Rujevici najuvjeljiviji poraz u sezoni:

- Jesenas su nas na Rujevici doslovce pomeli s terena, vjerujem kako smo izvukli određene pouke iz te utakmice. Želim drugačiju sliku ovaj put. Susret nosi epitet derbija, a da bi on to stvarno i bio, mi moramo biti mnogo bolji nego što smo bili jesenas u dvobojima protiv Rijeke. Ostali smo jesenas dužni našim navijačima kada su u pitanju okršaji protiv Riječana, ali ohrabreni smo napretkom koji smo pokazali tijekom zimskih priprema. Susret protiv Rijeke pravi je test u kojem ćemo vidjeti koliki je zapravo taj naš progres. Pripremni susreti su jedno, a utakmice poput ove nešto sasvim drugo. I ja sam znatiželjan. Želim vidjeti kako ćemo reagirati pod ozbiljnim pritiskom s kojim ćemo se suočiti. Rijeka zaslužuje respekt. Imaju odličnog trenera, najboljeg u hrvatskom nogometu, što potvrđuju rezultati. No, imamo i mi svoje adute. Rijeka ima doista malo slabosti, ali ih ima, kaže trener Osijeka za Glas Slavonije.

Uoči utakmice na Rujevici, Osječani su emitirali naglašeni optimizam. Slična je situacija uči nedjeljne utakmice u Osijeku:

- Došli smo do zadovoljavajućeg stupnja kompaktnosti u igri. Dovoljno dugo smo zajedno i smatram kako je došao trenutak u kojem momčad može otpustiti mentalne kočnice i početi uživati u nogometu. Igru smo unaprijedili, to se vidjelo tijekom priprema. Na tome gradim optimizam. Iskreno, dosta mi je priprema, jedva čekam utakmicu i njezin početak, zaključuje Zekić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.