OSIJEK - RIJEKA (21) Zoran Zekić: Nitko mene neće pobijediti sedam puta zaredom!

Nedjelja, 06. kolovoza 2017. 15:19 Napisao/la  Igor Vranić

Osijekov recept uspjeha izgleda poznato s riječkog aspekta: malo stranoga novca, malo Mamićeve pomoći i eto već u prvoj godini zapaženih europskih rezultata

Osijekov recept uspjeha izgleda poznato s riječkog aspekta: malo stranoga novca, malo  Mamićeve pomoći (Bočkaj, Grezda) i eto već u prvoj godini zapaženih europskih rezultata.

Iako su dvije pobjede protiv PSV-a u prvoj europskoj sezoni prije senzacionalni nego zapaženi uspjesi, ima i u tome puno sličnosti s riječkim primjerom (Stuttgart).

Kako god bilo, Osijek je još prošle sezone postao novi miljenik središnice moći i uspon osječkog nogometa je zajamčen. Svaka sličnost između prisnih veza Mamića i Šukera sa Meszarosom i Orbanom ne može biti slučajna s nekadašnjim vezama s Miškovićem i Volpijem.

Kako će se osječki projekt razvijati pokazat će vrijeme, u ovom trenutku vrlo je  zanimljivo vidjeti koliko se Osijek na početku ove sezone približio Rijeci.

U derbiju 4. kola HNL-a u ponedjeljak igraju dvije hrvatske momčadi koje igraju najbolji nogomet u europskim natjecanjima. Kako to gordo zvuči u vikendu tijekom kojega su međusobno igrali Dinamo i Hajduk?!

Činjenica je da su Rijeka protiv RB Salzburga i posebice Osijek protiv PSV-a pokazali puno više europske kvalitete nego Hajduk (Brondby) i posebice Dinamo (Odds).

Za razliku od Rijeke koja je ostvarila tri pobjede, Osijek ima samo tri boda nakon tri utakmice u HNL-u.

Djelomično zbog toga što je trener Zoran Zekić kalkulirao s igračima, pa je protiv Dinama igrao bez devetorice igrača koji su počeli utakmicu u Eindhovenu.

I zamalo je u Gradskom vrtu pobijedio Dinamo isto kao što je zamalo izgubio od Rudeša u 1. kolu.

Protiv Rijeke trener Osijeka neće kalkulirati, uoči utakmice  u Gradskom vrtu protiv aktualnog prvaka Zekić se  doima motiviraniji nego što je bio prije utakmice protiv PSV-a.

Trener Rijeke Matjaž Kek prošle sezone pobijedio je Zekića u svih šest službenih utakmica: četiri u HNL-u, dvije u Kupu!

- Nitko mene neće pobijediti  sedam puta zaredom, izjavio je Zekić prije utakmice protiv Rijeke.

Eto razloga da utakmica u Gradskom vrtu postane derbi kola bez obzira što u 4. kolu igraju Dinamo i Hajduk.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.