Nogometaši Dinama osvojili kup nakon najuvjerljivije pobjede protiv Rijeke ove sezone

Srijeda, 22. svibnja 2024. 20:00 Napisao/la  Igor Vranić

Do pobjede je Dinamo došao na sličan način kao u 33. kolu s time da je u finalu kupa brže i lakše riješio utakmicu

Nogometaši Dinama osvojili kup nakon najuvjerljivije pobjede protiv Rijeke ove sezone
Foto: HNK Rijeka

Uzvratna utakmica finala Kupa

RIJEKA - DINAMO 1:3

Stadion HNK Rijeka: Gledatelja: 8127

Sudac: Jakov Titlić (Potravlje) 6,5

VAR sudac: Dario Bel (Osijek)

Strijelci: 0:1 Sučić (28), 0:2 Baturina (42), 0:3 Bulat (82), 1:3 Fruk (92)

Žuti kartoni: Radeljić (Rijeka), Bulat, Petković, Sučić (Dinamo)

RIJEKA: Zlomislić 5,5, Smolčić 5, Mitrović 5, Radeljić 5 (83 Galešić -), Goda 5 (56 Čabraja 5), Selahi 5 (72 Ivanović -), Hodža 5,5, Fruk 5,5, Pašalić 5, Pjaca 5 (46 Janković 5), Obregon 5 (56 Marić 5)

DINAMO: Nevistić 6, Gabriel 6,5, Ristovski 6,5, Theophile 7, Ogiwara 6 (76 Perković -), Mišić 6, Sučić 6,5 (46 Rog 6), Ademi 6 (81 Kulenović -), Baturina 7 (76 Bulat -), Hoxha 6, Petković 7 (86 Vidović -)

Dinamo je osvojio kup nakon što je na Rujevici ostvario najuvjerljiviju pobjedu protiv Rijeke u drugoj odlučujućoj utakmici sezone za trofeje.

Do pobjede je Dinamo došao na sličan način kao u 33. kolu s time da je u finalu kupa brže i lakše riješio utakmicu.

Željko Sopić utakmicu je počeo otvoreno kao i obično, ovaj put Obregon je u vrhu napada dobio priliku ispred Marića i Ivanovića, ostalo je bilo očekivano unatoč najavama o ozljedama (Selahi).

Sergej Jakirović počeo je u zatvorenijoj varijanti sa zgusnutom središnjicom iz koje se Sučić pridodavao napadu po desnoj strani, Petković je stajao u vrhu napada, Hoxha je bio na lijevom boku.

Budući da je Rijeka  na početku energetski izgledala puno jače i brže, praktično je bilo svejedno kakve su početne poze zauzele momčadi.

Igrači Rijeke prvih dvadesetak minuta dominirali su u duel-igri čime su stalno stvarali pritisak u kojemu se uvijek nešto može dogoditi.

Fruk (3) i Pašalić (13) dobro su protegnuli raspoloženoga Nevistića udarcima izvana, Obregon (20) je iskosa slijeva loptu poslao kraj vratiju.

U 19. minuti Radeljić nije iskoristio prvu i zadnju riječku priliku da možda osvoji kup, sa 7 metara glavom je poslao loptu iznad vratiju nakon što je Fruk ubacio iz kuta.

Nakon toga zahvaljujući Željku Sopiću na vidjelo su počele izlaziti poznate slabosti u riječkoj igri!

U 24. minuti Petković je primio loptu bez kontakta, otvorio se za udarac iskosa u kaznenom prostoru, loptu je poslao u Nevistića.

U 28. minuti riječkoj obrani prvi put se dogodio Petković!

Primio je Petković loptu na 20 metara od vratiju, okrenuo se kao na treningu, ostalo je bilo rutina...

Petković je odigrao Hoxhi, koji je produžio loptu prema Sučiću, redom su ispadali riječki braniči iz igre, Sučić je ostao na čistini u kaznenom prostoru i iskosa zdesna loptu poslao u suprotni kut - 0:1.

Ne može se tako široko stajati u obrani u utakmicama protiv Dinama, posebice kada je Petković raspoložen za igru.

Nije Sopić ni pomislio reagirati iako je Rijeka još uvijek imala aktivni rezultat, jedan pogodak u Nevistićevoj mreži sigurno bi pokrenuo lavinu emocija na Rujevici.

U 32. minuti Petković je primio dugačku loptu iza leđa zadnje riječke linije, polegao je Zlomislića na travnjak, nitko ga od suigrača nije igrački ispratio na sreću riječke momčadi.

U 40. minuti Baturina je lakoćom prošao lijevom stranom, ubacio je na drugu vratnicu preslabo da bi Petković mogao jače loptu glavom poslati u mrežu, Zlomislić je uspio stići loptu tik uz vratnicu.

U 42. minuti opet su gosti stvorili višak po lijevoj strani, lopta je stigla do Baturine, koji se namjestio na udarac s 20 metara i loptu poslao u desni Zlomislićev kut - 0:2.

Pogodak se dogodio u najgorem trenutku za Rijeku, na odmor su igrači Rijeke otišli sa spoznajom da moraju postići tri pogotka da bi osvojili kup.

Nakon odmora Jakirović je očekivano promijenio Sučića opterećnog žutim kartonom i jednim prekrašajem na granici žutog kartona, Sopić je neočekivano promijenio Pjacu.

Posložio je Jakirović svih deset igrača Dinama u zadnju trećinu, počeo je drugi dio igrati destruktivno kao da je 0:0, dojam je prepustio Sopiću...

U 54. minuti Hodža je ubacio zdesna, Obregon je glavom loptu s peterca poslao preko vratiju.

Bila je to vrlo izgledna prilika da Rijeka utakmici vrati natjecateljski naboj, eto Sopiću još materijala za priče o promašenim prilikama ove sezone.

Nakon dvadesetak minuta Dinamo se počeo otvarati, Baturina je počeo znalački koristiti slobodne (među)prostore.

U 62. minuti Baturina je ubacio zdesna, Hohxin udarac zapeo je u bloku.

U 72. minuti Baturina je s loptom krenuo sa svoje polovice na nepostavljenu riječku obranu, dotrčao je do kaznenog prostora i odgrao Hohxi, koji je ostao sam ispred Zlomislića, dobro je vratar Rijeke reagirao.

U 82. minuti riječkoj obrani drugi put se dogodio Petković!

Izvukao se Petković iz zadnje riječke linije, primio je loptu u zoni udarca i onda maestralno odigrao Bulatu kroz zadnju liniju postavljene riječke obrane, Bulat je rutinski ispred Zlomislića loptu poslao u mrežu - 0:3.

U sudačkoj nadoknadi Fruk je ublažio poraz efektnim pogotkom iz slobodnog udarca - 1:3.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.