NK Osijek u siječnju dobiva vlasnike iz Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Četvrtak, 24. prosinca 2015. 23:44 Napisao/la  SC

Uvjeren sam da ću na redovnoj sjednici Gradskog vijeća u siječnju vijećnike moći informirati o uspješno završenom preuzimanju NK Osijek, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić


Nogometni klub Osijek mogao bi dobiti novog većinskog vlasnika. Potencijalni kupci su mađarsko-hrvatski partneri, dvije fizičke osobe izlaze pred dioničare jedinstvenom ponudom.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o kapitalu iz Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Da bi ponuda dobila legitimitet, Grad Osijek kao većinski vlasnik kluba mora sazvati sjednicu Gradskog vijeća i s ponudom upoznati vijećnike. Procedura je takva da se ništa konkretnije neće znati prije sredine siječnja.

Zainteresirani kupci navodno su obavili dubinsko snimanje kluba i uplatili milijun kuna kotizacije na račun NK-a Osijek. Time su djelomično podmirena potraživanja radne zajednice.

NK Osijek je teškoj je financijskoj situaciji, njegovo održavanja sredstvima iz gradskog proračuna dugoročno nije moguće:

- Uvjeren sam da ću na redovnoj sjednici Gradskog vijeća u siječnju vijećnike moći informirati o uspješno završenom preuzimanju NK Osijek, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.