NIKOLA JURČEVIĆ Ako pobijedimo Rijeku, to bi moglo definitivno značiti osvajanje naslova

Nedjelja, 22. travnja 2018. 21:14 Napisao/la  SC

Drugo poluvrijeme bili smo bolji, imali četiri, pet dobrih prilika, no još se jednom pokazalo da je nogomet čudna igra, kaže trener Hajduka Željko Kopić

Nikola Jurčević
Nikola Jurčević Foto: www.gnkdinamo

Nikola Jurčević djelovao je tijekom derbija na Poljudu kao da je u transu:

- Fantastična utakmica, bila je ovo prava reklama za hrvatski nogomet i hrvatsku ligu. Ambijent je bio fantastičan, ponašanje igrača obje momčadi i navijača korektno, utakmica na europskom nivou. Bio je užitak, utakmica gdje se i jedna i druga momčad okrenula nadigravanju u fer i sportskom duhu, utakmica bez prekida, bez polemika, što je često bilo dio folklora. Ovo je pravi putokaz za hrvatski nogomet. Veliko rivalstvo postoji, ali ovo što smo prezentirali danas je pobjeda nogometa. Mislim da smo bili bolji iako je i Hajduk imao prilika. Bila je ovo nogometna bitka u kojoj smo se na koncu približili naslovu prvaka. Iako su svi očekivali i možda priželjkivali da se prvenstvo zakuha, mi smo uspjeli pobijediti i doći na korak do naslova. Kontrolirali smo igru, imali smo posjed, bili u situaciji da riješimo utakmicu, baš smo mogli doći do drugog gola, kada je Hajduk je iz slobodnjaka uspio zabiti. Imali smo prije ove utakmice puno problema s povredama, imamo jako mali kadar,... Zbog toga se i osjetio logičan energetski pad i tu je Hajduk imao dominaciju od desetak minuta, ali uspjeli smo ponovno uspostaviti svoju igru i doći do gola. Imali smo nekoliko igrača kojoj nisu 100 posto spremni, ali odigrali su koliko mogu, a igrači koji su ušli s klupe su nam pomogli da održimo ritam, kazao je Jurčević.

Poraz od Osijeka poremetio je atmosferu u klubu.

- Ja se fantastično osjećam u Dinamu, imamo sjajnu atmosferu u svlačionici i u klubu. Ali Dinamo je klub koji priznaje samo pobjede, dovoljno je bilo izgubiti protiv Osijeka da bi se neke stvari već dovodile u pitanje... Tako da je meni ova pobjeda posebno bitna. Mi smo nakon poraza od Osijeka imali imperativ, izgubili smo veliku bodovnu prednost, sada smo se vratili na fini razmak od Hajduka i Rijeke, približili smo se cilju, osvajanju titule, ali još nije gotovo, ovo je bila vrlo vrijedna pobjeda. Stiže Rijeka koja je odlična, to su sve nijanse kad je u pitanju kvaliteta vodećih momčadi prvenstva. Mi ćemo imati problema sa sastavljanjem momčadi, četiri igrača su dobili žute, neki nisu spremni. Od utorka se okrećemo Rijeci, ako pobijedimo moglo bi to definitivno značiti i osvajanje naslova, zaključuje Jurčević.

Željko Kopić naglasio je da nema što zamjeriti svojim igračima.

- Bila je ovo jako dobra utakmica, visoke energije, sjajnog intenziteta. Kako je za nas bio motivirajući ambijent na Poljudu, očito je bio i za njih. Dinamo je ušao kvalitetnije, imali su posjed, no nakon toga smo preuzeli inicijativu. Drugo poluvrijeme bili smo bolji, imali četiri, pet dobrih prilika, no još se jednom pokazalo da je nogomet čudna igra, da odlučuju detalji. Promjenom sustava pokušali smo nešto napraviti, ali nismo uspjeli. Ja sam u najavi rekao da ćemo biti pravi, taktički smo bili dobro, energija je bila odlična, uz sjajan impuls s tribina. Trebao nam je još jedan taj gol u drugom poluvremenu, imali smo prilika, no na kraju smo primili gol. Ambijent i energija s tribina bila je fantastična, ponašanje igrača na visokoj razini, sigurno da nama ostaje žal za izgubljenim bodovima, sve ostalo zaslužuje visoku ocjenu. Kad smo se vozili od hotela do stadiona iz karantene, osjetiš ljude, osjetiš tu energiju.... Nema ništa od tugovanja, sve je to nogomet, koliko god mi to htjeli, danas nismo stigli do pobjede, rekao je Kopić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.