STRANCI U GRADSKOM VRTU

Nijemci kupuju 29 posto dionica NK-a Osijek

Četvrtak, 14. svibnja 2015. 16:17 Napisao/la  SC

Otkupe li još dva paketa, Nijemci će postati većinski vlasnici s otprilike 47 posto dionica


Njemačka investitorska kuća Hanseatisches Fußball Kontor iz sjevernonjemačkog grada Schwerina uskoro će postati dio vlasničke strukture osječkog prvoligaša. Nijemci su naumili kupiti dionice koje su u vlasništvu Gradske banke, poslali su ponudu, a vjerovnici Gradske banke dali su zeleno svjetlo za realizaciju tog posla i sad ga još samo treba privesti kraju. Kada se sve to zgotovi, Nijemci će postati vlasnici 29 posto dionica osječkog prvoligaša, što će ih učiniti drugim dioničarima po veličini, odmah iza Grada Osijeka.

Najveće zasluge za interes tih investitora pripadaju osječkom agentu Mirsadu Keriću, koji je Nijemce zainteresirao za Osijek, a prvi posao koji je odrađen između Nijemaca i NK-a Osijek bili su zimski dolasci dvaju Urugvajaca Federica Platera i Sashe Aneffa u Gradski vrt. Naime, njih dvojica su pod kapom upravo te kuće. Prema informacijama koje imamo, ti njemački investitori spremni su odmah ubrizgati i nešto svježeg kapitala u NK Osijek, a najavljuju kako se neće zaustaviti samo na 29 posto dionica. Već su se počeli raspitivati za dionice koje su u vlasništvu obitelji Novalić te za one koje ima IPK Osijek u stečaju. Otkupe li još ta dva paketa, Nijemci će postati većinski vlasnici osječkog prvoligaša s otprilike 47 posto dionica.

Uglavnom, osječki prvoligaš dobit će strane vlasnike, koji će ga valjda napokon pokrenuti iz gliba u koji je upao zbog neimaštine.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.