Navijači ponovno izbijaju novce iz blagajni hrvatskih nogometnih prvoligaša

Srijeda, 22. ožujka 2017. 14:07 Napisao/la  SC

Osijek, Istra 1961 i Lokomotiva kažnjeni sa po sedam tisuća kuna zbog korištenja pirotehnike na tribinama

Hrvatski prvoligaši zaradili su nove kazne nakon odigranog 25. kola Prve HNL, u kojem su ponovo zabilježeni navijački incidenti.

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić od delegata utakmica dobio je prijave protiv klubova zbog paljenja pirotehničkih naprava na tribinama na tri utakmice, zbog čega su domaćini kao organizatori utakmica kažnjeni novčanim kaznama.

"Na utakmici Osijek - Cibalia domaća navijačka skupina Kohorta na tribini istok u drugom poluvremenu je zapalila petardu, pet bljeskalica i pet baklji, pa je NK Osijek kažnjen novčanim iznosom od 7.000 kuna.

Na utakmici Istra 1961 - Dinamo na sjevernoj tribini od strane pripadnika navijačke skupine Demoni u 9. i 31. minuti upaljeno je ukupno šest baklji, dok je na južnoj tribini gostujuća navijačka skupina BBB (evidentirano 566 gledatelja, od čega 152 u organizaciji GNK Dinamo) u 55. i 71. minuti upalila ukupno četiri dimne kutije te jednu petardu i jednu baklju ubacila u teren. NK Istra 1961 kao organizator utakmice također je kažnjen iznosom od 7.000 kuna.

Isti iznos kazne od 7.000 kuna mora platiti i NK Lokomotiva jer su na utakmici Lokomotiva - Hajduk pripadnici navijačke skupine Torcida na istočnoj tribini u periodu od 50. do 57. minute upalili desetak baklji, od čega su dvije ubačene u teren za igru te su ispalili dva topovska udara", stoji u izvješću disciplinskog suca.

Jedini isključeni igrač u proteklom kolu bio je Hajdukov napadač Marko Futacs koji je zbog dva žuta kartona protiv Lokomotive kažnjen s jednom utakmicom zabrane igranja i novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna.

Standings provided by Sofascore