NAVIJAČ POD UGOVOROM

Anas Sharbini: Rijeka ne može izgubiti prednost

Četvrtak, 20. travnja 2017. 12:06 Napisao/la  Igor Vranić

 Rijeka ima četiri boda prednosti i  puno je bolja od ostalih momčadi, kaže Sharbini

Anas Sharbini jedini je navijač Rijeke pod ugovorom! Rijeka se bori za titulu prvaka bez Sharbinija, koji je zadnju utakmicu odigrao pred više od godinu i pol  dana. Bivši kapetan ovako je najavio završnicu sezone:

- Mislim da je Rijeka u ovom trenutku kvalitetnija momčad od Dinama i ne vidim način na koji može izgubiti prednost od četiri boda, kaže Sharbini, koji je sakupio dovoljno iskustva da ne bi znao da se utakmice ponekad igraju i izvan terena:

- O tome se priča već desetak godina, nije to ništa novo! Ali na terenu je Rijeka bolja od Dinama, a posebno je puno bolja od ostalih klubova u ligi. Rijeka jako dobro izgleda i stvarno ne vidim gdje može izgubiti trenutačnu prednost, govori Sharbini.

Zanimljiva je Sharbinijeva usporedba najboljih momčadi Rijeke u njegovoj karijeri:

- Teško mi je procijenjvati, baš smo pred neki dan govorili o tome. Mislim da je ona Rijeka s Kramarićem,  Tomečakom, Moisesom, Leovcem ipak bila bolja od sadašnje... Ne govorim to zbog toga jer sam ja tada igrao. Nekoliko igrača koji danas standardno igraju, tada nisu bili ni među 18 igrača. Da smo mi igrali protiv ovakvog Dinama, mislim da bismo glatko osvojili titulu prvaka, smatra Sharbini.

U to doba Sharbini je često znao sjesti na klupu bez prigovora, što znači da su na terenu igrali klasni igrači. Ima li Sharbini mjesta u današnjoj momčadi?

- U optimalnom stanju, mislim da bih igrao!

U Dinamu ove sezone odskaču samo dvojica znalaca, Soudani i Sammir. Mogu li njih dvojica biti prevaga do kraja sezone?

- Gledao sam ih na RujevicI u zadnjoj utakmici, stvarno su dobri igrači. Da nema Soudanija, Dinamo sigurno ne bi bio na ovom mjestu. Ali, malo je utakmica ostalo do kraja, Rijeka ima četiri boda prednosti i  puno je bolja od ostalih momčadi, kaže Sharbini.

Bivši kapetan odavno nije bio u svlačionici, ali dobro poznaje igrače koji žive i igraju pod jakim pritiskom:  

- Svi će se napaliti na Rijeku, bit će zanimljivo. Igračima Rijeke će biti teško, raste pritisak javnosti i navijača. Teško je igrati kada znaš da moraš pobijediti, a ništa još uvijek nije gotovo. Neće im biti lako, ali stvarno vjerujem u njih, naglašava Shabrini koji u najgorem slučaju navijač Rijeke pod ugovorom ostaje do ljeta 2018. godine:

- Za sada nema ništa novo, sve je isto kao i prije. Vidjet ćemo na ljeto, kaže Sharbini o svojim planovima.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.