BAKLJE, TOPOVSKI UDARI...

Gyurcsó pogođen kamenom u glavu

Subota, 29. rujna 2018. 23:36 Napisao/la  SC

Pročitajte izvještaj delegata utakmice

Adam Gyurcsó pogođen kamenom u glavu, ovako izgledaju posljedice "podrške" s tribina navijača Hajduka
Adam Gyurcsó pogođen kamenom u glavu, ovako izgledaju posljedice "podrške" s tribina navijača Hajduka

 

Sramotne slike derbija između Hajduka i Dinama kolaju društvenim mrežama, najmanje se komentira nogomet koji ionako nije bio vrijedan spomena.

Utakmica je prekidana tri puta zbog događanja navijača Hajduka kojima nitko u državi ne može stati na kraj.

Preuzeli su klub, fizički napadaju igrače, nasilje postaje sve izaženije...

Jedan je prekid bio koban za vatrogasca koji je ostao bez prsta na ruci.

- Vidio sam je kako leži na podu. Gledao par sekundi i mislim: 'Nije se aktivirala, to je to! Pokupit ću je i baciti u kutiju' Uzeo sam je u ruke, napravio par koraka i trenutak prije nego ću je pustiti - eksplodirala je! Od tog trenutka više se ničega ne sjećam. Bio sam toliko zbunjen da sam do pola puta do bolnice imao kacigu i vizir na glavi. Ne znam je li me netko odveo i tko, ispričao je ranjeni vatrogasac za 24 sata.

Ozlijeđenog vatrogasca posjetio je u bolnici predsjednik Jasmin Huljev, Hajduk se oglasio priopćenjem:

- Hajduk duboko suosjeća s vatrogascem koji je teško ozlijeđen tijekom današnje utakmice Hajduk - Dinamo. Iskreno žalimo zbog ovog ružnog događaja, a ozlijeđenom vatrogascu želimo brz i uspješan oporavak. Istovremeno, oštro osuđujemo uporabu topovskih udara na stadionu, njima nije mjesto u sportskim arenama te još jednom apeliramo na gledatelje da se ubuduće suzdrže od uporabe istih, stoji u priopćenju Hajduka kojim je u naravi udruga Naš Hajduk ukorila svoju izbornu bazu na sjevernoj tribini.

Zajedno sprovode teror!

Teatar apsurda završio je u 90. minuti, kada se Adam Gyurcsó uhvatio  za glavu i pao na travnjak.

S istočne tribine Poljuda na kojoj su bile pristalice Hajduka doletio je kamen!?

Petar Stojanović predao je sucu Ivanu Bebeku kamen kojim su tzv. navijači Hajduka pogodili u glavu igrača Hajduka.

Evo što je zapisao delegat utakmice Ante Vučemilović:

U 55. minuti sa klupe je isključen Mario Carević. I nakon javnog upozorenje suca u prvom poluvremenu isti je nastavio sa učestalim prigovorima, te je u 55. minuti nesportski reagirao na jednu odluku pomoćnog suca. Nakon isključenja isti se obratio 4. sucu riječima "jebem ti mater u pičku 100 puta" i to tri puta ponovio. U 64. minuti u teren za igru ubačene su tri baklje igra je bila prekinuta 90 sekundi, u 66.minuti je u teren ubačeno 4 baklje prekid igre je trajao 30 sekundi. Ponašanje navijačke skupine Torcida; u 15. minuti dva puta i u 52. minuti jedan puta pjevaju pjesmu" visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa četri purgera aaaaaa radujem se ja". Od 62. - 68. minute ubačeno je 45 baklji od toga 13 u teren za igru, 9 dimnih bombi, 5 strobova i 17 topovskih udara. U navedenom razdoblju igra je bila prekinuta u 62. 66. i 68. minuti u ukpnom trajanju od tri minute. U 89. minuti igrač Hajduka broj 7 Adam Gyurcso je pogođen kamenom iz gledateljstva u blizini drugog pomoćnog suca. U 63. minuti isto tako je ozljeđen vatrogasac JVP Split koji je prevezen u bolnicu na daljnju obradu, stoji u izvještaju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.