Mislav Karoglan: Nismo odustali od prvenstva, smatram da je još dohvatljivo!

Utorak, 02. travnja 2024. 12:23 Napisao/la  T. B.
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan Foto: HNKHajduk/Facebook

Nakon poraza od Dinama u HNL-u pred Hajdukom je novi ispit, u srijedu Hajduk igra protiv Dinama (19 sati) utakmicu polufinala Kupa.

Utakmicu su grači Hajduka pripremali u ozračju poraza nakon kojega su praktično ispali iz utrke za prvaka:

- Nije bio najsretniji Uskrs, ali veliki je praznik, moraš ispoštovati obitelj. Misli su lutale. Održali smo sastanak i trening. Nisu momci bili toliko razočarani, smatraju da su zaslužili više. Mislim da smo u dobrom dijelu susreta bili bolji protivnik. Imali smo dobre šanse koje smo trebali zabiti. Moramo biti kuražniji u završnici. Rezultat je jedino bitan. Očekujem da budemo bolji, da budemo dobri i zabijamo golove. Moramo biti spremni na 120 minuta, klupe bi mogle biti ključne. Očekujem da imamo 20 momaka spremnih za borbu, kaže trener Mislav Karoglan:

- Melnjak out, Žaper isto, Uremović upitan, Livaja upitan. Više manje kostur momčadi je cijelo vrijeme out. To je isto kao da Dinamu bude Petković out, a Rijeci Selahi, nama su obje te pozicije out. Uremović je među boljim stoperima u ligi, Melnjak je najbolji lijevi bek lige. Žao mi je zbog toga, ali to je život. I ovu utakmicu ćemo biti bez dobrog dijela nositelja igre, ističe Karoglan.

Kako bez Livaje i koji je plan s krilima?

- Moramo napadati dubinu. Nikola i Marko su drugačiji profili.

U kakvom je stanju Josip Brekalo?

- Imat će sigurno svoju minutažu. Bila je procjena da nije 100%. On je kvalitetan igrač. Nisi isti ako ne igraš dugo. Sigurno je da će on potvrditi svoju klasu. Smatrao sam da mu fali određeni postotak, ozljeda je trebala vrijeme.

Očekujete li drugačiji Dinamo?

- Očekujem da budu opušteniji. Bitno je proći kup, vidjeti gdje možemo osvježiti momčad. Nismo odustali od prvenstva, smatram da je još dohvatljivo.

U zadnja četiri derbija (Dinamo, Rijeka, Osijek, Dinamo) osvojili ste dva boda. U čemu je problem?

- Utakmice protiv Rijeke i Dinama su mogle otići na drugu stranu. U prvom mandatu su mi derbiji bili najbolji dio. Nemam odgovore na sva pitanja, ali dva zadnja derbija Rijeka i Dinamo moglo je završiti drugačije. Ne kažem da je bilo savršeno, ali moglo je biti drukčije.

Kakav odaziv gledatelja očekujete?

- Vjerujem da će biti pun stadion. Polufinale kupa protiv Dinama, nema razloga da bude drugačije.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.