Michael Glover zaobilazi Danka Končara u pregovorima o prodaji Istre 1961

Utorak, 12. lipnja 2018. 12:07 Napisao/la  SC
Michael Glover
Michael Glover

 

Danko Končar istaknuo je namjeru postati novi vlasnik Istre 1961, novi vlasnik brogogradilišta Uljanik zadužio je suradnika Krešimira Raguža provesti proces peuzimanja kluba u ime Kermas grupe.

Raguž je postao predsjednik klupske uprave, kada je Končar financijski pomogao da Istra 1961 sezonu privede kraju. 

Međutim, većinski vlasnik Istre 1961 i dalje je Michael Glover.

Pregovore o sudbini kluba i dalje vodi Darko Podnar, direktor i jedini član tvrtke Sportska ulaganja 1961 d.o.o., koju je vlasnik kluba, tvrtka Round Midnight ulaganja d.o.o., opunomoćila u procesu prodaje.

Budući da su prvi zanimanje za kupovinu kluba navodno iskazali Španjolci, Podnar je Končara stavio u čekaonicu što je izazvalo Ragužovu reakciju.

- Mi smo zamoljeni da sačekamo rasplet višemjesečnih pregovora sa Španjolcima i to ne od strane samog kluba, već od jednog d.o.o.-a koji drži većinski paket dionica. O sudbini kluba ne odlučuje njegova uprava već treća adresa. Proces očito nije javan i transparentan kakav bi trebao biti i kakav mi želimo. Umjesto da se obrate klubu, Španjolci pregovaraju s Gloverovim ljudima, rekao je Raguž za Glas Istre.

Raguž pri tome ističe da je Kermas grupa voljna surađivati sa Španjolcima.

Na djelu je klasični medijski pritisak na Glovera što je u konačnici dobro za klub pod uvjetom da famozni Španjolci i Končar misle ozbiljno.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.