Michael Glover: S Pamićem sam dosta razgovarao, odluku ću donijeti u ponedjeljak

Petak, 05. lipnja 2015. 14:32 Napisao  I. V.

 Mogu reći kao američki investitor, gradonačelnik Miletić je napravio sve ovo atraktivnim. Ova prodaja se ne bi dogodila bez njegovog aktivnog učešća, kaže novi vlasnik Istre 1961 Michael Glover

Novi vlasnici Istre 1961 održali su u petak konferenciju za novinare, Michael Glover i njegov prvi suradnik Sead Karaselimović u društvu gradonačelnika Pule Borisa Miletića u nekoliko su rečenica najavili bolje dane istarskog nogometa:

- Hvala svima što ste došli. Radujem se što sam tu i što ćemo surađivati. Naglasit ću nekoliko stvari. Prvo, volio bih izraziti najdublju zahvalu gosp. Miletiću. Proveo sam dosta vremena u Hrvatskoj u zadnje vrijeme i mogu reći bez zadrške da nisam upoznao inovativniju i inteligentniju osobu od vašeg gradonačelnika, Pula treba biti ekstremno zadovoljna sa vodstvom koje ima. Mogu reći kao američki investitor, gradonačelnik Miletić je napravio sve ovo atraktivnim. Ova prodaja se ne bi dogodila bez njegovog aktivnog učešća. Također bi se zahvalio i HNS-u te gosp. Vrbanoviću, koji je napravio fantastičan posao štiteći interese hrvatskog nogometa. Zahvalio bi se i Ščeglovu kojeg respektiram i dalje, iako su pregovori bili oscilirajući, rekao je Glover, koji je slikovito objasnio zašto je odabrao Pulu.

- Izađite vani i prošetajte do Rive. Ja i moja žena ćemo se preseliti ovdje, ovo neće biti daljinska investicija, kaže Glover

Sportsku javnost najviše zanima obim invesiticije, mediji spekuliraju da će Amerikanci ulagati oko 3 milijuna eura godišnje:

- Ja i moji partneri imamo financijskih sredstava koliko god treba, ali nitko od nas nije do toga došao glupim odlukama. Što se tiče dionica, njih imamo 52,7 posto, naša je namjera da kroz dokapitalizaciju kredita dođemo do 65 posto dionica. Ja sam jedini izvršni direktor, a predsjednik je Darren Treasure, moj partner. Ne želim više nikada da se klub zadovoljava osmim ili šestim mjestom. Želimo biti na drugoj strani ljestvice, rekao je Glover i pojasnio nejasni status trenera Igora Pamića i direktora Nevena Šprajcera.

- Ti su ljudi bili ključni u ovoj organizaciji dosad i sad pokušavamo u razgovoru s njim shvatiti kako je klub došao u ovu situaciju.  S Pamićem sam u zadnje vrijeme dosta razgovorao, te pokušavamo naći način za zajedničko funkcioniranje. Odluku ću donijeti do ponedjeljka, rekao je Glover.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.