MICHAEL GLOVER O    OTKAZU

Igor Pamić nije prihvatio nove odnose

Ponedjeljak, 05. listopada 2015. 19:45 Napisao/la  SC

Robert Rubčić privremeni trener


Michael Glover u javnom priopćenju objasnio je smjenu trenera Igora Pamića kojeg će privremeno naslijediti Robert Rubčić. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

NK Istra 1961 ima obavezu, svojim navijačima predstaviti najkompetitivniju momčad koju je moguće imati, onu koja ima stil koji je ugodan za gledanje i koja predstavlja najviše standarde sporta. Momčad i organizacija moraju služiti kao primjer društvu, kako unutar tako i izvan sportskog terena, a u konačnici će uspjeh kluba biti ostvaren samo ako se prihvati i organizacijska struktura u kojoj se uvažava i cijeni svačije mišljenje i gdje postoji visok stupanj poštovanja i odgovornosti. Premda svaki voditelj odjela u organizaciji mora biti slobodan donositi vlastite odluke, bez obzira na njegov ili njezin stupanj odgovornosti, moraju postojati jasne i otvorene raprave između odjela, kako bi se donijele najbolje odluke za organizaciju kao cjelinu. Te unutarnje rasprave se ni na koji način ne smiju shvatiti kao zadiranje u tuđu sferu, te moraju ostati privatne.

Momčadi koje konstantno nastupaju na najvišem nivou, mogu se skupiti i nastupati zajednički unutar organizacije – osoblje, igrači, treneri, menadžment i vlasnička struktura. Kada se svi slažu, razvija se povjerenje i momčad može zajedno rasti i biti uspješan. Nažalost, naš glavni trener nije uspio prihvatiti tu vrstu odnosa unutar organizacije. Kako bismo osigurali da NK Istra 1961 nastavi rasti i biti uspješna, odlučili smo da su potrebne promjene na čelnim pozicijama u trenerskom timu. Dani poput današnjeg su teški, međutim nužni kako bi se mogli dostići ciljevi i kako bi se ispunile obveze prema navijačima. Cijenim doprinos trenera Pamića našoj organizaciji i želim mu sve najbolje u budućnosti.

Rezultat odluke da se smijeni trener Pamić jest da će sportski direktor Robert Rubčić odmah, no privremeno preuzeti trenerske obaveze. Vlasnička grupacija i naš menadžerski tim NK Istre 1961 će odmah početi sa potragu za novim trenerom u državi i inozemstvu i toj ćemo obvezi pristupiti vrlo ozbiljno, kako bi se pronašao najbolji kandidat. U međuvremenu, imam ogromno povjerenje u Roberta Rubčića budući da težimo igrati nogomet koji će biti svim navijačima i simpatizerima kluba na ponos, te onaj koji će nas dovesti do Europske lige gdje namjeravamo igrati idućih godina, stoji u priopćenju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.