MAXtv PRVA LIGA

Zadar slavio u Parku mladeži, Stanko Mršić pred otkazom

Petak, 09. kolovoza 2013. 22:24 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Split - Zadar 1:3. Momčad europskih vrijednosti doživjela je treći ovosezonski poraz

MAXtv Prva liga – 5. kolo

 

RNK SPLIT – ZADAR 1:3

 

Park mladeži. Gledatelja 500

 

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelci: 0:1 Šimurina (9) 1:1 Bilić (43) 1:2 Ivančić (67) 1:3 Heister (90+6)

 

Žuti kartoni: Glumac, Rebić, Pehar, Mršić (Split) Šimurina, Bašić, Ikić (Zadar)

 

RNK SPLIT: Zagorac, Glavina (85 Vojnović), Vrgoč, Glumac, Bilić (69 Roce), Rebić, Pehar, Mršić, Paracki, Ibriks (71 Radotić), Belle

 

ZADAR:Matković, Vasilj, Sarić (86 Tokić), Šimurina, Ivančić (72 Heister), Čirjak (80 Grgurović), Bašić, Prahić, Terkeš, Muić, Ikić

 

Tužna je bila večer za onu šačicu navijača Splita koja se okupila na Parku mladeži. Momčad europskih vrijednosti doživjela je treći ovosezonski poraz, pa su se nakon Hajduka i Dinama poskliznula na Zadar. Vrlo vjerojatno ovo je kraj trenerskog puta Stanka Mršića na klupi Splita, što je nakon tri poraza zaredom i najrealniji ishod.

Mršić: Ako sam ja problem, problema nema!
Stanko Mršić na pitanje o smjeni lakonski je nakon utakmice odgovorio:
- Ako sam ja problem, problema nema!
Prema svemu sudeći, Mršiću je utakmica protiv Zadra bila posljednja na klupi Splita, kao nasljednici spominju se znana prezimena Bašića, Poklepovića, Vulića...

Ne može se Mršić vaditi na nedostatke Križanca, Vitaića, Barabana i Rugaševića kada u momčadi ima toliko rješenja da ga i dvostruko slabija momčad čini favoritom u odnosu na Zadrane. Istini za volju, i oni su istrčali bez kapetana Surača, Begonje, Jerbića i Bilavera.

 

Splićani su posrnuli već u devetoj minuti kada je Muić prebacio loptu preko svoga čuvara i našao Šimurinu. Ovaj puca iz voleja i zabija za 0:1. Sve napadačke pokušaje Splita Zadar je uspješno odbijao. Udarac Mršića (28) Matković je izvrsno obranio, a Belleov udarac minuti nakon otišao je visoko preko vrata. Ipak, pred poluvrijeme Splićani su izjednačili, nakon pritiska koji je trajao nekoliko minuta. Paracki je odlično ubacio s lijeve strane, a Bilić je vrlo efektno, iz okreta zabio za 1:1.

 

U nastavku se niša bitno nije dogodilo do 62. minute kada drugi žuti karton dobiva Mate Pehar i Split ostavlja s desetoricom. Neoprezno je središnji vezni domaćina startao na Bašića i zasluženo otišao u svlačionicu. Iako je Split pritiskao, Zadrani su zabijali. Najprije je Ivančić u 67. minuti neobranjivo s 20-tak metara pogodio za 1:2, a duboko u sudačkoj nadoknadi Heister postavlja konačnih 1:3 nakon što se Splitov vratar Zagorac odvažio krenuti u posljednji napad. Loptu je uzeo Terkeš i asistirao strijelcu Heisteru koji gotovo s centra gađa prazna vrata.

 

Split je konstantno napadao u zadnjih petnaestak minuta, ali bez glave i repa. Izgledali su kao momčad koja nema elementarno znanje, dok su se gosti postavili u svoj šesnaesterac. Treba li spominjati da je nakon trećeg uzastopnog Splitu moguć i četvrti poraz? U šestom kolu 'radnici' dolaze na Kantridu.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.