MAXtv Prva liga: Zadar pobijedio u derbiju začelja, Istra pala na posljednje mjesto

Nedjelja, 08. ožujka 2015. 18:58 Napisao/la  SC

Utakmica 24. kola: Zadar - Istra 1961 2:0


Nogometaši Zadra pobijedili su Istru u derbiju začelja, momčad igora Štimca osvojila je važne bodove u borbi za ostanak u utakmici protiv izravnog konkurenta.

U 14. minuti Terkeš je izmaknuo pažnji središnjih braniča Istre, Gregov je zakasnio u reakciji, skrivio prekršaj za kazneni udarac i dobio izravni crveni karton. Ivan Krstanović postigao je prvi pogodak u dresu Zadra, kao i obično sigurno je izveo udarac s bijele točke - 1:0.

Igrač više pokazao se presudnom razlikom, Zadar je dominirao do odmora i stvorio nekoliko izrazitih prilika od koji je jednu realizirao Čirjak, koji je u polukontri bez problema prošao Bastosa, izašao sam pred vratara Lovrića i snažnim udarcem ljevice pogodio suprotni kut - 2:0.

U drugom dijelu Zadar je kontrolirao utakmicu, Istra je nešto pokušavala, ali bilo je to premalo za nešto od poraza koji je upalio alarm na Aldo Drosini. Od 24. kola Istra je posljednjeplasirana momčad na ljestvici!

ZADAR: Matković, Banović, Ješe, Jerbić, Mišić, Krajačić (46 Pešić, 83 Jurkić), Čirjak, Pušić, Gabrić, Terkeš, Krstanović (72 Fazlić)

ISTRA 1961: Lovrić, Gregov, Bastos, Obšivač, Vukman, Matoš (46 Pavlović), Franjić (71 Radonjić), Pamić, Tomić, Jordan (46 Heister), Jo

Utakmica 24. kola: Zadar - Istra 1961 2:0 (Krstanović 14-11m, Čirjak 20)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.