MAXtv Prva liga: Split u prednosti pred Zadrom nakon tri odigrane službene utakmice

Nedjelja, 20. srpnja 2014. 17:27 Napisao/la  Ivan Jelić

Ponedjeljak (20): Zadar - Split. Želimo pobjedom u Zadru nastaviti pobjednički niz, kaže trener Matić

Na otvaranju nove prvenstvene sezone Split u ponedjeljak gostuje u Zadru. „Crveni„ su za razliku od Zadrana odigrali već tri službene utakmice, i to europske: dvije u 1. pretkolu kvalifikacija za plasman u Europsku lige protiv Mike Jerevena,  jednu  u 2. pretkolu protiv izraelskog predstavnika  Hapoel Beer Shava na svom stadionu u Parku mladeži. Ostvarili dvije pobjede, dok su na gostovanju u Armeniji odigrali neodlučno (1:1):

- Drago mi je kako je momčad od reagirala nakon što smo protiv Hapoel Beer Shave imali negativan rezultat u prvom dijelu susreta koji je odigran pred našim navijačima. Momčad je pokazala karakter i u drugom poluvremenu postigli smo dva gola. Isto tako zadovoljni smo zbog činjenice da smo na svakoj od tri odigrane utakmice postigli zgoditak, kazao je trener Ivica Matić.

U finišu minulog prvenstva Splićani su u Stanovima slavili golom Ercega. Kakve su im sada ambicije:

- Želimo pobjedom u Zadru nastaviti pobjednički niz. U maloj smo prednosti jer iza sebe imamo tri odigrane službene utakmice, istina europske što još više daje na težini, za razliku od domaćina kojima je ovo prva službena utakmica.

Zbog ozlijeda Matić ne može računati na ozlijeđenog vratara Zagorca te Kvesića, no trojka koja je ušla sa klupe u drugom dijelu u dvoboju sa Izraelcima, Dujmović, Rog i Belle, najzaslužniji su za pobjedu „crvenih„:

- Sva trojica su odlično odradili svoj posao, Dujmović je zabio gol za izjednačenje, Rog je pokrenuo cijelu momčad, Belle je unio paniku u obrani gostiju. To je samo dokaz da imamo dugu i kvalitetnu klupu, na kraju će Matić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.