MAXtv PRVA LIGA

Split pobijedio Zadar, Ivan Matić novi trener crvenih

Nedjelja, 23. veljače 2014. 17:16 Napisao/la  SC

Utakmica 23. kola: Split - Zadar 3:1. Čelnici Splita odlučili da će momčad trenirati Ivan Matić

 

 

 

MAXtv Prva liga, 23. kolo

RNK SPLIT: Zagorac 6, Ibriks 6, Križanac 6,5, Glumac 7,5, Glavina 6,5, Radotić 6 (od 61' Kvesić -) Dujmović 7, Vojnović 7 (od 78' Vitaić -), Bagarić 7, Roce 6 (od 72' Baraban -) Bilić 6,5.

ZADAR: Matković 5, Bilaver 5, (od 46' Oršulić 6) , Šimurina 5, Ješe 5, Neretljak 5,5, Viduka 5 (od 75' Surać -), Sarić 5, Weitzer 5 (od 46' Ćirjak 6), Banović 5, Tadić 5, Ivančić 6.

Nogometaši Splita pobijedili su Zadar i prekinuli niz od tri poraza. Pobjednik je riješen u prvih 11 minuta susreta kada su domaćina dva puta gotovo na identičan način zatresli mrežu Matkovića. Već u drugoj miniuti nakon kornera, kojeg je izveo Vojnović, najviši u skoku pred vratima Zadrana bio je Glumac koji puca glavom iz blizine - 1:0. Drugi pogodak "crvenih" djelo je Tomislava Dujmovića kojem je to bio prvijenac u crvenom dresu.   Vojonović je ubacio loptu, Glumac je pucao glavom iz blizine i pogodio je lijevo stativu gola gostiju, od koje se lopta odbila do slobodnog Dujmovića koji je iz blizine bio siguran - 2:0.

Početkom drugog dijela gledatelji su vidjeli najljepšu akciju na utakmici koja je rezultirala golom Bagarića. Akciju je započeo Križanac na lijevom boku, uposlio je Glavinu koji je pobjegao svom čuvaru i ubacio loptu u kazneni prostor  gdje ju je Bagarić u stilu rasnih strijelaca petom desne noge skrenuo u mrežu - 3:0. Potom je Bilić iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pogodio gredu gola Matkovića. Zadrani su do počasnog gola stigli u 65. minuti. Čirjak je s desnog boka ubacio loptu pred vrata Zagorca, najbrži i najprisebniji bio je Ivančić koji iz blizine pogađa gol domaćina - 3:1.

Nakon pobjede nad Zadrom  čelnici Splita održali su kratki sastanak na kojem su donijeli odluku da Ivan Matić, koji je momčad vodio privremeno nakon smjene Stanka Mršića,  ostane na toj poziciji i u nastavku prvenstva. Tako je predsjednik kluba Slaven Žužul sa svojim suradnicima vrlo brzo razriješio dvojbu oko nasljednika Mršića.

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.