MAXtv PRVA LIGA

Split pobijedio S. Belupo u reviji promašaja

Nedjelja, 14. srpnja 2013. 23:02 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Split - Slaven Belupo 2:1.  Novinić u 89. smanjio rezultat

 

MAXtv Prva liga – 1. kolo

 

SPLIT – SLAVEN BELUPO 2:1

 

Stadion u Parku mladeži. Gledatelja 2000

 

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

 

Strijelci: 1:0 Roce (9), 2:0 Mršić (45), 2:1 Novinić (89)

 

Žuti karton: Gregurina (S. Belupo)

 

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Vrgoč, Glumac, Glavina, Paracki, Mršić (87 Kvesić), Erceg (86 Vojnović), Belle, Rebić, Roce (81 Pehar)

 

SLAVEN BELUPO: Rodić, Bagarić, Purić, Gregurina (84 Brlek), Filipović, Matoš, Delić, Rak (68 Novinić), Roksam (54 Crepulja), Delić, Glavica

 

 

 

Split je bez Mate Bilića demonstrirao silnu napadačku moć i još veću jalovost. Nakon niza promašenih prilika i neiskorištenog kaznenog udarca, Splićani su bili prisiljeni nekoliko minuta prije kraja proživljavati teške trenutke.

 

U 89. minuti ubacio je Matoš, maleni Novinić krenuo je loptu glavom u Glumčevu naručju, Belupo je smanjio zaostatak  na 2:1. Tri minute neizvjesnosti i još jedna dobra prilika dijelili su Split od  zadnjeg Bebekova zvižduka i pobjede. Više nego zaslužene kada se zbroje prilike.  

 

Na odmor su Splićani otišli s dva pogotka prednosti što je za goste predstavljao uspjeh. Propustili su splitski igrači nekoliko izglednih prilika od kojih promašaj Ibriksa u 32. minuti spada u nevjerojatne. Rebić je uputio snažni udarac, Rodić odbio, a Ibriks u poziciji za miran udarac s 4 metra loptu poslao visoko preko gola.

 

U 34. minuit Ercegu lopta zamalo bježi pred Rodićem, u 43. minuti Belle je sam krenuo prema Rodiću, pa onda otišao malo ukoso prije nego što je neprecizno pokušao poentirati. U 27. Mršić je pogodio gredu nakon što se lopta odbila od bloka.

 

Splićani su dva pogotka postigli iz izrađenih prilika. U 9. minuti Belle je pobjegao desnom stranom, idealno ubacio u sredinu gdje je Roce ostao sam ispred Rodića. Uslijedila je klasična egzekucija – 1:0

 

U 45. minuti Rebić se oslobodio pratnje na lijevoj strani, uputio rezantni centaršut, Mršić je nadskočio obranu domaćih i udarcem glavom loptu poslao u desni kut – 2:0.

 

U nastavku utakmice gosti su počeli igrati nešto odlučnije, ali su prilike i dalje ostale splitska privilegija. U 58. minuti Ibriks je oštro ubacio s desnog boka, lopta se  Fuštaru od tijela odbila u ruku, sudac Bebek pokazao je na bijelu točku. Rebić je preuzeo odgovornost, uputio snažni udarac, koji je Rodić izvanrednim refleksom obranio.

 

Splasnuo je ritam splitskih napada, toliko da je najbolji igrač gostiju Rodić u nekoliko situacija bez poteškoća sačuvao mrežu. Gosti se nisu predavali, na kraju su Novinićevim  pogotkom kaznili promašaje domaćina, koji je uspio sačuvati pobjedu.

 

 Fotogalerija Pixsell

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.