MAXtv Prva liga: Slaven Belupo pobijedio u Puli, Istra 1961 razočarala svoje navijače

Nedjelja, 06. prosinca 2015. 19:24 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Istra 1961 - Slaven Belupo 0:2


Nogometaši Slaven Belupoa pobijedili su Istru 1961 pred 600 gledatelja na stadionu Aldo Drosina. Previše nervoze i nesigurnosti kod domaćih nogometaša omogućilo je gostima da prvi put stignu do pobjede u Puli protiv zeleno-žutih.

Kobna je bila treća minuta kada su gosti stigli do minimalne prednosti pogotkom Ejupija, prednosti koju nogometaši Istre nisu uspjeli dostići. Gosti su u posljednjoj minuti utakmice stigli do 2:0, dok je Istra utakmicu završila s dva igrača manje zbog isključenja Heistera u 76. i Gojkovića u 90. minuti.

Zeleno-žuti su slabo ušli u susret i tako dopustili protivniku da povede već u trećoj minuti utakmice. Prvo se Arap našao sam na rubu kaznenog prostora i uputio opasan udarac po golu Istre. Ivušić je loptu uspio skrenuti iz kornera kojeg je izveo Ozobić, a sam je u skoku bio Ejupi koji je zabio za rano vodstvo Slavena.

Pogodak je šokirao Zeleno-žute kojima je trebalo desetak minuta da se vrate u igru. U tom su razdoblju gosti uspjeli stvoriti još jednu priliku preko Delića. Napadač Slavena je pucao glavom i loptu poslao tik uz stativu.

U cijelom prvom poluvremenu su Zeleno-žuti teško dolazili do gola Slavena, a isto su toliko teško stvarali šanse pred golom Rozmana. Jednu je ipak u 15. minuti za Bouhnu stvorio Hadžić, ali se Belgijanac nije dobro snašao pred golom gostiju pa je lopta završila u bloku. Nisu ni gosti bili pretjerano aktivni u napadu te su većinom pokušavali udarcima iz daljine. Jedinu konkretniju priliku koju su gosti uspjeli stvoriti bila je ona Ozobića u 31. minuti, ali je Ivušić i tada vrlo dobro reagirao.

Za prvu priliku u nastavku susreta se moralo do 53. minute. Nakon ubačaja s desne strane i odbijanca, lopta je stigla do Tomića koji je pucao po golu, a loptu je bezuspješno u gol pokušao skrenuti Bouhna.

Opet se Bouhna našao u odličnoj prilici u 68. minuti.Dubinsku loptu Svrake napadač Istre ipak nije uspio iskoristiti, već je iz neloše pozicije pucao pored gola. U sličnoj se situaciji našao Mišić u 75. minuti kada je lijepo probio po desnoj strani, ali je uputio udarac umjesto da pronađe jednog od suigrača u boljoj poziciji za gol.

Drugi žuti karton Heistera ugasio je sve nade u bod. U poslednjoj minuti utakmice su gosti stigli do drugog gola pogotkom Ejupija s bijele točke.


ISTRA 1961: Ivušić, Hadžić (31 Mišić), Žižić, Gojković, Tomić, Vuković, Zolotić (39 Svraka), Zlomislić (65 Đurić), Heister, Bouhna, Kasalica

SLAVEN BELUPO: Rozman, Crepulja, Ejupi, Paracki, Arap (57 Brlek), Delić (64 Savić), Barić, Gregurina, Štiglec, Galović, Ozobić (79 Purič)

Utakmica 19. kola: Istra 1961 - Slaven Belupo 0:2 (Ejupi 3, 90-11m)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.